avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA-cum se poate constitui daca nu intruneste art.5c, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA-cum se poate constitui daca nu intruneste art.5c, 7(1) Legea 300/2004

Intrebarea mea este cum se poate constitui o persoana daca nu are diploma care atesta calificarea sa in domeniu. Cu alte cuvinte daca nu a absolvit inca o unitate de invatamant preuniversitar sau universitar. Eu una consider ca legea 300/2004 se cam contrazice pentru ca in art 5a se spune ca poti fi PFA daca ai peste 18 ani, ori atunci cand ai cu putin peste 18 ani respectiv cand ai 20 sau 21de ani nu poti avea o diploma care sa ateste competentele tale decat cea de liceu , care nu este compatibila. Ce se poate face in acest caz? Exista o alta reglemtare care sa clarifice acest punct sau pur si simplu nu poti fi PFA daca nu ai diploma? Cu alte cuvinte se poate fenta legea B-) ?
Astept raspuns.
Multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: Catalina Olteanu , utilizator 21:07, 4 Iunie 2008
Legea a fost modificata, acum cititi OUG 44/2008.
Multumesc , am citit
Insa am o nelamurire: in ce cazuri se cer documentele care atesta pregatirea profesionala. Care sunt legile speciale ce ma pot ajuta?
Multumesc.
ne puteti spune mai exact ce doriti sa faceti? in ce domeniu doriti sa va autorizati?
In domeniul media, ar intra in Codul CAEN la SECTIUNEA J - INFORMATII SI COMUNICATII .
Este vorba despre infiintarea unei PFA pt a putea practica servicii in domeniul media, servcii de filmare- realizare film si fotografie.
din cate stiu nu exista o reglementare exacta cu privire la acest domeniu de activitate ce urmeaza sa fie exercitat de PFA si nu vad ce acte ar putea sa ceara la inregistrare in afara de ultmul act de studii. In materie de comert, constructii, fabricare, sunt mai clar reglementate. Stiu prieteni care presteaza astfel de servicii in calitate de PFA pe la diverse evenimente si doar unul din ei are absolvita scoala in domeniu.

Alte discuții în legătură

Pfa fara diploma in domeniu gratiela1 gratiela1 Buna seara. Am o diploma care nu este in domeniul in care doresc sa devin PFA (cercei, bratari coliere din margele). Diploma este in domeniul mecanic, iar pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt economist de profesie,as vrea sa fac cursul de ... mioarailina mioarailina Buna ziua,sunt economist de profesie,as vrea sa fac cursul de SSM si PSI si sa imi fac ulterior un PFA cu aceasta activitate.respectiv inspector SSM si PSI ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza un pfa - comercializare produse hand made proprii ada_fane ada_fane Am citit pe unele site-uri cum ca nu poti infiinta un PFA daca nu ai o diploma de absolvire al unui curs de specialitate sau carte de munca care sa ateste ca ... (vezi toată discuția)