avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere

cum trebuie sa formulez o plingere penala pentru distrugere,amenintare si lovire,si unde si catre cine trebuie adresata si depusa?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:02, 20 Martie 2011
plangerea (prealabila) se face de catre persoana vatamata.
O depuneti la Politie
Pentru toate cele 3 infractiuni enumerate, actiunea penala se pune in miscare prin plangerea prealabila formulata de catre persoana vatamata.
Plangerea se depune in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului la parchetul de pe langa instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Plangerea trebuie dovedita cu inscrisuri si martori.
exista o forma stas de adresare pentru plingere?
Nu exista o forma "stas" insa plangerea trebuie sa contina anumite date obligatorii, trebuie motivata atat in fapt cat si in drept.
De asemenea trebuiesc mentionate probele pe care le aveti in dovedirea plangerii cat si numele si adresele martorilor cu care urmeaza sa va dovediti plangerea, mai ales ca vorbim de 3 infractiuni.
Apelati la serviciile unui avocat macar pentru redactarea plangerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere plangere RaduMartin RaduMartin Sa zicem ca am fost agresat de un grup de persoane cu care mai avusem altercatii.Decid sa depun o plangere . Cum ar arata formularul pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala c_morar c_morar tatal meu a fost vatamat corporal, a fost la medicul legist si a obtinut un certificat medico legal pe 9 zile, intrebarea mea este: cum se incadreaza legal ... (vezi toată discuția)
Plangere penala corny39 corny39 Care sunt pasii de urmat pentru efectuarea unei plangeri penale ? (vezi toată discuția)