Pentru toate cele 3 infractiuni enumerate, actiunea penala se pune in miscare prin plangerea prealabila formulata de catre persoana vatamata.
Plangerea se depune in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului la parchetul de pe langa instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Plangerea trebuie dovedita cu inscrisuri si martori.
Nu exista o forma "stas" insa plangerea trebuie sa contina anumite date obligatorii, trebuie motivata atat in fapt cat si in drept.
De asemenea trebuiesc mentionate probele pe care le aveti in dovedirea plangerii cat si numele si adresele martorilor cu care urmeaza sa va dovediti plangerea, mai ales ca vorbim de 3 infractiuni.
Apelati la serviciile unui avocat macar pentru redactarea plangerii.
Depunere plangere
RaduMartin
Sa zicem ca am fost agresat de un grup de persoane cu care mai avusem altercatii.Decid sa depun o plangere . Cum ar arata formularul pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala
c_morar
tatal meu a fost vatamat corporal, a fost la medicul legist si a obtinut un certificat medico legal pe 9 zile, intrebarea mea este: cum se incadreaza legal ... (vezi toată discuția)