avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Care sunt pasii de urmat pentru efectuarea unei plangeri penale ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:02, 31 Octombrie 2010
O scrieti si o depuneti la politie.
Daca discutam de infractiunile pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate, plangerea trebuie formulata in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului.
Plangerea se adreseaza parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si se probeaza cu inscrisuri si minim 2 martori.
In cazul celorlalte infractiuni pentru care punerea in miscare a actiunii penale nu este conditionata de formularea plangerii prealabile, atunci nu sunteti limitat la un anumit termen de depunere al plangerii.
Si in acest ultim caz plangerea se adreseaza acelorasi organe de cercetare penala aratate mai sus.
Raspunsul meu este unul de principiu pentru ca nu ne-ati dat detalii cu privire la situatia pentru care doriti se depuneti plangere penala.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca detineti probe temeinice si indubitabile care sa atesta savarsirea unor fapte prevazute de legea penala,formulati plangere penala pe care o adresati organelor in drept,spre competenta cercetare si solutionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare direct la instanta aleutin10 aleutin10 buna seara..mă poate ajuta cineva...pot deschide un proces penal adresându-mă direct judecătoriei și nu parchetului. MULȚUMESC (vezi toată discuția)
Plingere nucusor nucusor cum trebuie sa formulez o plingere penala pentru distrugere,amenintare si lovire,si unde si catre cine trebuie adresata si depusa? (vezi toată discuția)
Scandal nyikon_17 nyikon_17 saptamana trecuta am iesit cu 2 prieteni la o bere, ne-am lungit, unu din ei m-a jignit si l-am lovit. Dur e ca nu imi aduc aminte cat de mult lam lovit dar el ... (vezi toată discuția)