avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Depunere plangere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Depunere plangere

Sa zicem ca am fost agresat de un grup de persoane cu care mai avusem altercatii.Decid sa depun o plangere . Cum ar arata formularul pe care trebuie sa il completez ? As vrea de asemenea sa stiu daca trebuie precizat ce vreau eu ca politia sa faca si ce pot cere in fata agresorilor ?
Cel mai recent răspuns: RaduMartin , utilizator 16:48, 14 Iulie 2011
Va rog raspunde-ti
mergeti la politie, spuneti ce s-a intamplat si va ajuta politistul sa redactati plangerea, nu exista un formular stas.
nu prea aveti ce cere politiei sa faca ca stiu si singuri, iar dvs va trebui sa va ganditi ce si daca aveti pretentii de la agresori,
Nu exista nici un formular pentru plangerile penale.
Fiecare persoana care doreste sa formuleze o plangere penala trebuie sa o motiveze in fapt si in drept, sa indice numele, prenumele si adresa faptuitorului/ faptuitorilor dupa caz si probele pe care le propune in dovedirea plangerii formulate.
In cazul infractiunilor la care actiunea se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, plangerea se formuleaza in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului/faptuitorilor.
In latura civila va puteti constitui parte civila cu despagubiri materiale si morale, constituire pe care o puteti face in tot cursul urmaririi penale si in fata primei instante pana la citirea actului de sesizare.
Atat in latura penala cat si in latura civila plangerea se dovedeste cu inscrisuri si martori.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prealabila pentru furt intre soti. StefanescuGabriel StefanescuGabriel Buna ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati sa formulez o astfel de plagere. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Plingere nucusor nucusor cum trebuie sa formulez o plingere penala pentru distrugere,amenintare si lovire,si unde si catre cine trebuie adresata si depusa? (vezi toată discuția)
Agresiune corporala MariusMRS MariusMRS Buna, ma numesc Marius si as dori sa ma ajutati cu un raspuns. In toamna anului 2010 am fost agresat de o persoana. Am mers la politie, am depus plangere insa ... (vezi toată discuția)