avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Fiscalitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Fiscalitate

Exista vreun act normativ care sa prevada sanctiunea unui agent economic pentru comportamentul fiscal necorespunzator al altui agent economic?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:15, 24 Martie 2011
adica agentul economic A "stie" despre agentul economic B ca nu este in regula si doreste sa .. ?
Nu am zis ca stie dar este obligat sa se intereseze de comportamentul fiscal al partenerilor de afaceri, sau din prudenta pentru a evita nedectubilitatea unor cheltuieli
ar trebui sa consulte registrul contribuabililor pentru a verifica starea agentului respectiv (activ sau inactiv)?
Da,acum inteleg la ce va referiti .
Pe site-ul mfinante exista o lista a contribuabililor declarati inactivi pe care este bine sa o consultam pentru ca , asa cum ati mentionat , achizitiile de la persoane juridice inactive nu sunt ch. deductibile .
Exista programe care fac aceasta verificare , la momentul la care se introduce in nomenclator un furnizor nou .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am de platit amenzi din cauza ca un furnizor era contribuabil inactiv, e corect? AdrianIonel AdrianIonel Buna, Am si eu o problema la care cat de cat am gasit o solutie pentru a fi rezolvata dar, totusi as vrea sa mi spuneti si voi parerile si sfaturile voastre. ... (vezi toată discuția)
Factura kajan.barna kajan.barna vreau sa stiu ce obligatii am daca cumpar un produs si firma care emite factura este o firma fantoma cumparatorul nu poate sa verifice firma emite o factura ... (vezi toată discuția)
Client inactiv ContSters166822 ContSters166822 buna ziua, cum inregistrez in contabilitate o factura primita de la un client inactiv la o societate avand obiect de activitate comertul cu amanuntul. Va ... (vezi toată discuția)