avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama paraseste familia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama paraseste familia

da este adevarat, o mama i-si paraseste sotul si copilul pentru un amant in momentul in care a fost prinsa de sot, si cu toata vinovatia ei (infidelitate,abandonul familiei) mai are si pretentii materiale (bani de pe casa cumparata de sot impreuna cu parintii lui dar care in momentul cumpararii fiind trecuta si ea pe acte ca sotia cumparatorului),parintii oferind 80%din costul apartamentului,si 100%din costurile de renovare . Ce sanse are sa castige custodia copilului (cu toate ca nu-l doreste) si care sunt sansele ei de a castiga imobilul sau ceva din imobil? Ne poate forta sa vindem pentru ai da partea?
Ce face sotul daca nu poate sa-i acorde partea fiind in imposibilitate de a vinde?
MENTIONEZ ca este vorba de o casa cu 3 camere si o bucatarie.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:20, 10 Iunie 2008
:offtopic:
romascanu a scris:

Partea sotilor in bunurile comune se stabileste in raport de contributia lor efectiva, reala, la dobandirea bunurilor comune si nu dupa criterii morale ori de alt soi. (cel putin la noi, spre deosebire de America, al carui sistem judiciar nu-l stim decat din filme).


...problema se pune tot in termeni materiali: cat a risipit si cu cat a contribuit fara sa conteze daca risipirea asta e morala sau imorala (cu amantul/amanta).


Am auzit o discutie interesanta care o reproduc aproximativ:
- Mai tu stai bine cu legalitatea dar de moralitate nu prea tii cont.
- Legile sunt facute in scop de rezolvare morala cu solutii generale de implinire a acestei moralitati. Dar solutiile la subiecte punctuale care calca moralitatea dar respecta legalitatea sunt infinite. Deocamdata in Romania problema moralitatii sau bunei credinte nu se pune in mod direct in justitie ci doar implicit ( ai respectat legea esti si in moralitate ) asa incat imi vad linistit de treburi. Cand se va pune sigur ca trebuie sa imi reorientez procedurile contractuale. Dar pana atunci imi vad bine mersi de treaba.

Eu cred ca nu e bine sa judecam oamenii aici pe forum.

Fiecare parte are poate dreptate in felul sau.Legea si moralitatea trebuie sa se imbine in proces nu pe forum.
De aceea, au oamenii nevoie de avocati pentru a obtine dreptatea pe cale legala prin intermediul instantei.
Daca fapta unei persoane nu constituie infractiune nu vad sa ii fie afectate drepturile sale civile.In plus, infractiunile trebuie probate.
Moralitatea sau imoralitatea la un partaj poate fi estompata cu usurinta atunci cand ceri aplicarea legii.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Problema importanta tibi2008 tibi2008 Suntem casatoriti de ceva vreme, in ultimul timp au intervenit problemele si m-a dat afara din casa. nu mai am acces la lucrurile mele si nici nu pot sa vad ... (vezi toată discuția)
Neacceptare divort Atrisjis Atrisjis Buna ziua Sotia a demarat procedura de divort. Motivele invocate sunt insulte, scandaluri, lipsa respect fata de socri. Motivul real este delapidarea unei ... (vezi toată discuția)