avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

o matusa (care nu are copii)vrea sa-mi dea o casa in schimbul intretinerii pana la deces
as vrea sa stiu care este cea mai buna forma de contract (contract de intretinere sau contract de vanzare cumaparare cu clauza de intretinere?),care sa nu poata fi atacata de alti veri de-ai mei dupa decesul batranei
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 14:20, 21 Martie 2011
Atat timp cat respectati clauzele inserate in contract, ambele forme sunt sigure, insa in cazul in care achitati si o suma de bani, pe langa obligatia de intretinere, cea mai buna forma este contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, care sa cuprinda partea de pret in bani si cealalta parte, respectiv obligatia de intretinere. De asemenea, gandind in perspectiva, daca veti dori vreodata sa garantati un credit bancar cu acel imobil, unele institutii financiare sunt reticente la proprietati dobandite altfel decat prin vanzare-cumparare (respectiv donatie, contract de intretinere etc.).
multumesc de raspuns,insa,in continuare, mai am o intrebare :batranei ii este indiferent ce fel de act se va face; mi-e mi-ar conveni vanzare cumparare si as vrea sa stiu cine stabileste sumele, pot fi stabilite de noi sau trebuie stabilita valoarea casei de un evaluator sau notar.....
Dumneavoastra stabiliti pretul. Important este ca pretul sa nu fie derizoriu. Nu trebuie sa fie pretul pietii, ci unul convenabil pentru ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere sau contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere biancadet biancadet o matusa (care nu are copii)vrea sa-mi dea o casa in schimbul intretinerii pana la deces as vrea sa stiu care este cea mai buna forma de contract (contract de ... (vezi toată discuția)
Reziliere sau cedare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere Visco Visco Buna seara. Sora mamei tatalui meu, deci matusa, necasatorita, fara copii, locuieste intr-un apartament, impreuna cu alta familie, situatie mostenita de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de vanzare-cumparare parinte-copil cosminutz cosminutz Eu provin dintr-o casatorie anterioara a tatalui meu. Din casatoria actuala a acestuia au rezultat doi copii.Eu ma fost \\"renegatul\\" familiei si nu am ... (vezi toată discuția)