avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere sau contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere sau contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

o matusa (care nu are copii)vrea sa-mi dea o casa in schimbul intretinerii pana la deces
as vrea sa stiu care este cea mai buna forma de contract (contract de intretinere sau contract de vanzare cumaparare cu clauza de intretinere?),care sa nu poata fi atacata de alti veri de-ai mei dupa decesul batranei
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 14:54, 21 Martie 2011
...daca platiti si o suma de bani care depaseste 1/2 din valoarea bunului pe langa intretinere contractul e de v/c cu clauza...daca nu platiti un pret ci doar prestati intretinere contractul e de intretinee...daca va respectati obligatiile asumate el nu va putea fi atacat de veri...
multumesc
As dori sa intreb daca in cazul contractului de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, daca o cumparatoare este asistenta medicala care a profitat de o batrana in timp ce se afla in ingrijirea ei in spital si "cumparat" apartamentul, contractul poate fi reziliat pe motiv ca ASISTENTA NU POATE PRIMI cf. art. 810 Cod Civil?
...art 810 c civ se refera la donatii deci nu se incadreaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua biancadet biancadet o matusa (care nu are copii)vrea sa-mi dea o casa in schimbul intretinerii pana la deces as vrea sa stiu care este cea mai buna forma de contract (contract de ... (vezi toată discuția)
Reziliere sau cedare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere Visco Visco Buna seara. Sora mamei tatalui meu, deci matusa, necasatorita, fara copii, locuieste intr-un apartament, impreuna cu alta familie, situatie mostenita de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o matusa vaduva, fara copii si cu multi frati ar dori ... OvidiuF. OvidiuF. Buna ziua! O matusa vaduva, fara copii si cu multi frati ar dori contract de intretinere cu parintii mei, nu donatie sau vanzare, ca sa il poata revoca daca ... (vezi toată discuția)