avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ACHIZITII DE LA PERSOANE FIZICE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ACHIZITII DE LA PERSOANE FIZICE

Doresc sa deschid un SRL.Nu stiu daca sa aleg Platitor de TVA sau Neplatitor de TVA , avand in vedere ca majoritatea achizitiilor de legume fructe se fac de la persoane fizice, cu borderou+certificat producator.Avand in vedere ca o firma platitoare colecteaza TVA la vanzare,iar la achizitionare nu are TVA deductibila de la persoane fizice,eu as fi nevoita sa platesc TVA-ul la stat aferent marfii vandute?sau pot plati TVA aferent marjei?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 14:02, 21 Martie 2011
daca nu aveti deductibilitate la TVA nu are rost sa va inregistrati ca platitor de Tva, numai in cazul in care depasiti plafonul cifrei de afaceri de 35.000 euro (curs de schimb la data aderarii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon 35000 e neplatitor tva Daniela1974 Daniela1974 Am o societate neplatitoare de TVA cu activitate de baza intretinere corporala si activitate accesorie declarata prin act constitutiv inchirierea si ... (vezi toată discuția)
Platitor da / nu de tva mona_genes mona_genes care este diferenta dintre un platitor de fva si unul care este neplatitor ? In afara de faptul ca unul plateste , isr celalant nu tva , se diferentiaza si ... (vezi toată discuția)
Import din ue fara tva si vinzare in romania nordelectric nordelectric Buna ziua, Vreau sa import marfa fara TVA din UE. si sa o vind in R omania.Cum pot evita plata TVA sau cum pot vinde aceasta marfa fara TVA.Sa-mi fac firma ... (vezi toată discuția)