avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna in cazul in care eu as depune actele pentru divort sotul meu dupa cat timp va primi un document sau ceva act prin care sa reiasa ca eu intr-adevar am depus actele de divort.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:46, 21 Martie 2011
Dupa depunerea actiunii de divort, citarea partilor se face in aproximativ o saptamana., dupa inregistare. Prin citatia primita partile implicate vor afla termenul fixat pentru primul termen de judecata (cam peste cel putin o luna, functie de cat de incarcate sunt rolurile fiecarei instante. Instantele mari au termenele mai lumgi, iar cele din orasele mici au termene de cel putin o luna). Sotul va primi in plus si copia actiunii depusa de dvs., pentru a putea formula intampinarea si a se putea apara.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
ContSters122901, utilizator
o sa primeasca citatia dupa cateva luni, inainte de termen cu vreo 2-3 saptamani
Nu va poate raspunde nimeni cu exactitate la aceasta intrebare, dat fiind faptul ca la unele instante citatia se poate primi si dupa 2 saptamani de la depunerea actiunii, iar la altele dupa dupa 2-3 luni...depinde de instanta pe rolul careia depuneti actiunea, de nr. de dosare aflate pe rol si data primului termen stabilit pentru judecata.
Procedural citatia trebuie primita de parat cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata.
Va puteti interesa la arhiva judecatoriei daca s-a emis citatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa procedura ? Antik Antik Buna ziua Am depus o cerere de repunere pe rol si s-a fixat termen . Problema e ca mai sunt 2 saptamani pana la termen si inca nu am primit ... (vezi toată discuția)
Care este termenul în care se introduce cererea pe rolul instanței dupã mediere? bogdan_bucuresti1970 bogdan_bucuresti1970 Daca a avut loc astazi medierea (2 aprilie) exista vreun termen legal pana la actionarea in instanta ? As avea nevoie de un raspuns deoarece vreau sa o ... (vezi toată discuția)
Intrebare mar4905 mar4905 De la deschider actiune divort pana la primire citati cam cat timp dureaza? (vezi toată discuția)