Un client a incheiat un contract de asistenta juridica cu un avocat pentru revendicarea unui teren. In perioada cuprinsa intre semnarea contractului si introducerea actiunii clientul a decedat, dar actiunea s-a facut tot pe numele lui iar instanta a opus din oficiu exceptia lipsei capacitatii civile de folosinta, respingandu-i pretentiile.
Mi se pare destul de logic sa fie asa, dar as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva, pentru ca termenul legal de solicitare a restituirii a expirat, prin urmare varianta de a introduce o noua actiune pe numele mostenitorilor cade din start.
nu este bine cum s-a procedat deoarece trebuiau imediat introdusi mostenitorii. nu trebuia facuta actiunea in numele defunctului daca acesta decedase deja.
Stiu, dar din pacate nu s-a procedat asa. Incerc totusi sa gasesc o solutie astfel incat mostenitorii sa-si poata valorifica dreptul. Ar avea vreun efect daca as putea dovedi ca avocatul nu a cunoscut imprejurarea decesului clientului inaintea introducerii actiunii?