avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Client decedat ulterior semnarii contractului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Client decedat ulterior semnarii contractului de asistenta dar anterior introducerii actiunii

Un client a incheiat un contract de asistenta juridica cu un avocat pentru revendicarea unui teren. In perioada cuprinsa intre semnarea contractului si introducerea actiunii clientul a decedat, dar actiunea s-a facut tot pe numele lui iar instanta a opus din oficiu exceptia lipsei capacitatii civile de folosinta, respingandu-i pretentiile.

Mi se pare destul de logic sa fie asa, dar as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva, pentru ca termenul legal de solicitare a restituirii a expirat, prin urmare varianta de a introduce o noua actiune pe numele mostenitorilor cade din start.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihai-alexandru.badea , utilizator 15:04, 21 Martie 2011
nu este bine cum s-a procedat deoarece trebuiau imediat introdusi mostenitorii. nu trebuia facuta actiunea in numele defunctului daca acesta decedase deja.
Trebuia depusa copia certificatului d e deces si precizarea actiunii cu introducerea in cauza a mostenitorior
Stiu, dar din pacate nu s-a procedat asa. Incerc totusi sa gasesc o solutie astfel incat mostenitorii sa-si poata valorifica dreptul. Ar avea vreun efect daca as putea dovedi ca avocatul nu a cunoscut imprejurarea decesului clientului inaintea introducerii actiunii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea procesuala, va rog un sfat leusan leusan Este corecta urmatoarea situatie?: Mama mea decedeaza in feb 2010.In mai 2011 se introduce o actiune impotriva ei de catre un prestator de ... (vezi toată discuția)
Deces parat - introducere in cauza a mostenitorilor Laurys Laurys Buna ziua, Dupa introducerea cererii de chemare in judecata am aflat ca paratul a decedat iar instanta ne pune in vedere sa indicam datele de identificare a ... (vezi toată discuția)
Intrebare va rog un raspuns adecvat referitor si la speta iccj ... bodisin bodisin Intrebare va rog un raspuns adecvat referitor si la speta iccj =care este momentul pana la care se face modificarea cererii de chemare in judecata si ... (vezi toată discuția)