avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie sau ajutor social
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie sau ajutor social

am fost pensionar gr.III iar cu 01.12.2011 mi s-a taiat si aceasta pensie,sant nascut in 25.04.1949 am un stagiu de cotizare de 25 ani si 8 luni,mai am si armata de 1 an 3 luni si 19 zile in total 26 ani 11 luni si 19 zile ce pot face cum ma pot pensiona anticipat, anticipat partial, sau ce ma sfatuiti sa fac cu ce sa traiesc?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:47, 26 Martie 2011
Nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, ar fi trebuit sa realizati stagiul complet de cotizare de 34 de ani si 6 luni. Perioada in care ati satisfacut stagiul militar nu intra in calculul stagiului in vederea acordarii pensiei anticipate partiale.

Daca veniturile dvs. si ale familiei sunt mici, puteti obtine un venit minim garantat sub forma ajutorului social, in conditiile Legii nr. 416/2001. Dosarul se depune la directia de asistenta sociala a primariei de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie anticipata partiala? delia1988 delia1988 Sunt nascut in 16-04-1959,barbat. Am stagiu de cotizare total de 29 ani 3 luni 22 zile,din care 4 ani 3 luni 3 zile in grupa II. Cand pot indeplini orice fel ... (vezi toată discuția)
Referitor pensionare beneficiar grupa de munca i danadom38 danadom38 As vrea sa stiu,va rog, daca la reducerea varstei de pensionare de 65 ani barbati,in cazul benefiarului de gr.I (spre ex.13 ani gr.I,respectiv reducere cu ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata partiala cu reducere datorata grupei ii nickey1234 nickey1234 In ce conditii se poate pensiona anticipat partial conform noi legii a pensiilor un barbat nascut in mai 1950 cu 31 ani,9 luni si 27 zile vechime din care 9 ... (vezi toată discuția)