avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzuri la repartizarea costurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzuri la repartizarea costurilor

Va rog daca ma puteti ajuta in disputa privind abuzurile societatii [EDITAT]referitor la repartizarea costurilor energiei termice aferent consumului comun al respectivului bloc in care detin o locuinta.


Asociatia de proprietari a incheiat cu societatea [EDITAT] contract de repartizare a costurilor energiei termice in imobilul de tip condominium situat in Bucuresti,[EDITAT]

Apartamentul cu numarul 11 pe care il detin in acest bloc, este debransat de la sistemul centralizat de incalzire.Prin urmare conform ordinului ANRSC 343/2010 pentru apartamentul mentionat se intocmeste nota de consum ce contine consumul comun (conf art 9) si consum individual (conf. Art 16)cu care sunt perfect de acord.


Reclamatia mea se refera la erorile de calcul aparute la aceste calcule,deoarece societatea [EDITAT] nu detine un inventar al coloanelor comune ale respectivului bloc cum dealtfel recunoaste in discutiile avute cu reprezentantii societatii,astfel ca intocmeste eronat notele de consum.

Datorita intocmiri eronate,la calcului aferent lunii ianuarie pentru un apartament cu 40,54 mp suprafata utila rezulta de plata 16,65 ron iar pentru apartamentul meu cu o suprafata de 63,75 mp suma rezultata este de 94,07 ron.Deci pentru o suprafata nici macar de doua ori mai mare si cu un numar nici macar dublu de tevi ce trec prin apartament rezulta un cost de 6 ori mai mare.

Avand in vedere informatiile primite de la administratorul blocului precizez ca in bloc nu au fost tevi de caldura schimbate cu altele de dimensiuni mai mici si nici apartamente ce au efectuat lucrari de izolatie al tevilor in apartamente.

Precizez de asemeni ca in cota de intretinere a blocului,au fost luni cand pentru cota comuna de caldura ale unor apartamente in lunile octombrie noiembrie a fost de zero ron sau 0,96 ron;iar la apartamentul meu au fost de peste 100 ron.


Va rog sa ma safatuiti si indrumati catre organismele competente in a solutiona problema pe care o intampin.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:12, 21 Martie 2011
Trebuie sa puneti intrebarile la administrator, dar si la firma care va calculeaza caldura.
Nu se poate sti aici pe forum ce date are firma de calculat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tevi in apartament nicolaie.s nicolaie.s este legal ca pe langa suma calculata in urma citirii repartitoarelor , sa fie adaugata o suma calculata in functie de lungimea tevilor (cu agent termic) care ... (vezi toată discuția)
Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)