avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie in calitate de intimat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie in calitate de intimat

in urma unei anchete penale cu privire la intocmirea unei adeverinte de salariat privind marirea pensiei alimentare si care a fost intocmita gresit , ancheta care s-a solutionat cu NUP si cu amenda administrativa si la care am facut plangere ( admisa- in curs de rezolvare) am fost citata sa ma prezint in instanta , Civil, in calitate de intimat -petentul fiind Parchetul- pentru Fond-anulare act ( in Ordonanta de scoatere de sub urmarirea penala se specifica faptul ca se va sesiza instanta civila in vederea inscrisului intocmit in fals, respectiv adresa completata gresit, pentru desfiintare)
In citatie se specifica ca in caz de neprezentare se va putea ttrimite un inscris, judecata a se face in lipsa.
Intrebari:
1. Nu vreau sa ma prezint , ce inscris trebuie depus si sub ce forma ?
2. imi trebuie avocat?
3. daca nu depun nici un inscris si nici nu ma prezint ce se poate intampla
Mentionez ca inca plangera la Ordonanta privind scoaterea de sub urmarire penala nu a fost solutionata ea fiind admisa. ( In ordonanta NUP-am fost sanctionata administrativ cu amenda administrativa pentru savarsirea infractiunilor prev de art. 289 si 246) In plangerea admisa se specifica ca voi fi cercetata pentru 249 - si nu pentru 289 si 246- . Multumesc pentru ajutorul acordat
Cel mai recent răspuns: uta72 , utilizator 19:07, 21 Martie 2011
Cererea are ca obiect anularea adeverinţei emise.

Dacă nu sunteţi de acord cu anularea, trebuie să vă exprimaţi punctul de vedere printr-o întâmpinare.

Întâmpinarea trebuie să cuprindă motivele pentru care consideraţi că cererea introductivă de instanţă trebuie respinsă; ea trebuie depusă fie personal la registratura instanei, fie prin poştă (preferabil, cu confirmare de primire) în atâtea exemplare câte părţi sunt în proces plus un exemplar pentru instanţă.

Dacă sunteţi de acord cu anularea, specificaţi acest lucru în întâmpinare; în felul acesta, nu veţi putea fi obligată la plata cheltuielilor de judecată.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Din cate inteleg; NUP, dar masura administrativa "sactiune amenda"; Ati fast scos de sub urmarire penala, si aplicat masura administrativa, aceasta pentru ca a lipsit un element constitutiv al "infractiunii". Nu inteleg D-voastra ati facut plangere sau parchetul., ca vad ca sunteti citat ca "intimat"?
Bine la adoua intrebare; parchetul are obligatia sa sesizeze instanta civila privind actul respectiv ce este folosit ca proba intr-o cauza civila, cu masura inlaturarii sau refacerii lui.. (fiind vorba de adeverinta de salariat, se va solicita o noua adeverinta privind relatiile de venituri ale D-voastra..)
Cu privire la prezenta d-voastra ,,ar fi bine sa mergeti.sa vedeti totusi care este desnodamantul..:(#-o
am fost citata ca intimata in procesul civil deschis de catre Parchet pentru anularea adeverintei.
Nu pot sa ma prezint in data respectiva de aceea vreau sa trimit acel inscris specificat in citatie. Lucrurile sunt clare , sunt de acord cu anularea adeverintei. Cum trebuie sa intocmesc aceea intimpinare? Va multumesc pentru rabdare. Incerc sa explic cat mai clar , nu am cunostinte juridice. Multumesc
La dosar nr____ (îl luaţi din citaţie)
Termen ______________
Către

Judecătoria ________, secţia civilă
Subsemnata ____, cu domiciliul în ______, în calitate de intimată în dosarul d-vs cu nr. de mai sus, depun

Întâmpinare

prin care arăt că sunt de acord cu cererea introductivă de instanţă, prin urmare, să nu mă obligaţi la plata cheltuielilor de judecată.
Solicit judecarea cauzei în absenţa mea, conform art 242 C.p.civ.

Semnatura
va multumesc pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinceperea urmarii penale cu amenda administrativa uta72 uta72 In urma unei anchete penale am primit decizia de NUP cu amenda administrativa cu drept de plangere in 20 de zile, as dori sa stiu tot ce implica sau nu aceasta ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu uta72 uta72 29 iunie 2009 Sunt secretar intr-o unitate scolara, in urma unei adrese primite de la Judecatorie , prin care ne solicitau veniturile nete pe ultimile 6 luni ... (vezi toată discuția)
Sunt citat ca intimat IaniJaca IaniJaca Am primit o citatie pt data de maine ca intimat art. 315 lit D Ncpp,in 2013 am cumparato masina de la o cunostinta si mi a fost confiscata,dupa care acum In ... (vezi toată discuția)