avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare

buna ziua,am cumparat un teren printr-un inscris sub semnatura privata, in baza unui titlu de proprietate, de la 3 persoane, aceste persoane sunt mostenitori, nu se poate face succesiunea deoarece restul mostenitorilor sunt plecati in strainatate si nu sunt de gasit, persoanele care mi-au vandut terenul sunt in alta localitate si nu pot veni in instanta din cauza varstei si a starii de sanatate.Trebuie in mod obligatoriu facuta succesiunea? Am sanse sa castig daca nu se prezinta la proces?multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 11:31, 24 Martie 2011
trebuie obligatoriu dezbatuta succesiunea pt a dobandi calitatea de proprietari. nu este obligatoriu sa se prezinte la proces. important e sa se faca citarea legala.
pai si daca nu se poate face succesiunea, pt ca o parte din mostenitori sunt plecati in strainatate, care e solutia?da-ti o idee va rog.multumesc mult.
citati partile la domiciliile de aici daca nu le stiti pe cele din strainatate si procesul se va desfasura normal. repet, prezenta lor nu e obligaorie in instanta.
Daca evitati procedura notariala, actiunea va fi respinsa ca lipsita de interes si nu numai.Va prezentati la notar, primul pas, apoi cu incheierea ce se va emite, mergeti la instanta.
de succesiune trebuie sa se ocupe persoanele de la care am cumparat terenul, intrebarea mea este ce trebuie eu sa cer in instanta? (amanarea cauzei, suspendarea cauzei....) pana la dezbaterea succesiunii?multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare eu_craciun eu_craciun buna ziua,am cumparat un teren printr-un inscris sub semnatura privata, in baza unui titlu de proprietate, de la 3 persoane, aceste persoane sunt mostenitori, ... (vezi toată discuția)
Va rog....daca ma puteti ajuta... onu_ion onu_ion In mod respectuos va solicit o lamurire intr-un caz de mostenire. Intentionez sa vand o portiune dintr-un teren intravilan ce face parte dintr-o serie de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dezbate succesiunea în lipsa unuia dintre succesibili? a71lin a71lin După decesul mamei mele urmează succesiunea , tata trăiește iar noi suntem trei frați. Unul dintre frați este plecat din țară de 20 ani nu știm ... (vezi toată discuția)