avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie copil - contract part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie copil - contract part time

buna seara,
as dorii sa stiu daca in cazul in care sunt angajata cu contract part-time, 2 ore pe zi, salariu 400 ron/luna, pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. pe ce perioada trebuie sa fiu angajata pt a beneficia de aceasta indemnizatie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 22 Martie 2011
Trebuie sa realizati venituri supuse impozitului pe o perioada de 12 luni anterior datei nasterii copilului. Nu conteaza tipul contractului incheiat.
da,nu conteaza durata ,ci sa aveti cotizat 1 an pana in momentul nasterii
va multumesc pt raspunsuri. deci nu conteaza ce salariu ai si cu ce norma esti angajat, doar sa contribuii 12 luni.....
o seara buna
gianina stanescu a scris:

va multumesc pt raspunsuri. deci nu conteaza ce salariu ai si cu ce norma esti angajat, doar sa contribuii 12 luni.....
o seara buna

Conditia pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC este ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa aveti realizate timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit .

Acordarea indemnizatiei nu este conditionata de plata contributiilor si nici de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare concediu crestere copil Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Buna ziua , Lucrez la o scoala,ca si contabil cu norma de 0,25,salariu 280 net...vechime de 10 luni,...intrebarea mea e pot sa intru in CCC???daca nu cat trb ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Elis91 Elis91 Buna seara, sunt o graviduta care urmeaza sa nasca in a doua jumatate a lunii iunie 2019 si ma aflu intr-o situatie nu prea placuta, mentionez ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru ccc daca am fost angajata cu 2h/zi? monyca_moldovan monyca_moldovan Buna ziua, am o intrebare, sunt angajata cu 2 ore din 2007, iar anul acesata in decembrie o sa am un copil, o sa beneficiez de ajutorul pentru ingrijire ... (vezi toată discuția)