avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Voi beneficia de indemnizatie pentru CCC daca am fost ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Voi beneficia de indemnizatie pentru CCC daca am fost angajata cu 2h/zi?

Buna ziua, am o intrebare, sunt angajata cu 2 ore din 2007, iar anul acesata in decembrie o sa am un copil, o sa beneficiez de ajutorul pentru ingrijire copil?, din cate am inteles eu legea, trebuie sa ai venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, conteaza ca sunt angajata numai cu 2 ore?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:56, 19 Aprilie 2012
Veti beneficia si de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si de concediu crestere copil (CCC) chiar daca aveti program de 2 ore pe zi.
Acordarea concediului pentru cresterea copilului si a indemnizatiei aferente nu este conditionata de durata timpului de munca (norma intreaga sau timp partial) , ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
monyca_moldovan a scris:

conteaza ca sunt angajata numai cu 2 ore?
Va multumesc


Daca sunteti angajata cu numai 2 ore,venitul realizat este mai mic,dar nu cuantumul venitului impozabil conteaza in acordarea acestui drept,ci faptul de a realiza venit impozabil cele 12 luni, indiferent de marimea acestuia.In concluzie ,nu conteaza ca lucrati part time doar 2 ore,sunteti eligibila de a beneficia de ccc si indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia sau nu de indemnizatia de maternitate? ContSters262843 ContSters262843 Va rog sa imi spuneti si mie daca are sau nu importanta cate ore lucrez.sunt angajata la program de 6 ore.trebuie sa am mai mult de 12 luni de cand lucrez ca ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac Caty. Caty. Daca in 2015 noiembrie.mam angajat cu juma.de norma si in martie 2016 sa schimbat numele firmei si am semnat alt contract si eram ca si nou angajata iar in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil - contract part time gianina stanescu gianina stanescu buna seara, as dorii sa stiu daca in cazul in care sunt angajata cu contract part-time, 2 ore pe zi, salariu 400 ron/luna, pot beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)