avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Munca

invaliditatea(pensionar) de gredul II este compatibila cu colaborarea pe titlu de autor? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 22 Martie 2011
Potrivit Legii nr.263/2010, în sistemul public de pensii, pensionarii de invaliditate gradul II nu pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie.

Art. 6 (1) din Legea nr.263/2010 prevede ca : În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
....
VI. persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din: a) drepturi de autor şi drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 131 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cu regularitate sau în mod ocazional; .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara de urmas andreicostel andreicostel later edit: Am gasit raspuns:( Buna seara! Doresc sa-mi depun un dosar pentru a primi pensia militara de urmas. Sunt student, la zi, am pana in 26 de ani, ... (vezi toată discuția)
Obtinerea de venituri in cazul pensiei de invaliditate sorinaga sorinaga Sunt pensionat gradul II invaliditate. Pot fi desfasurate activitati din care sa rezulte venituri (contract de colaborare, conventie, etc.)? (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas - alte venituri knowing knowing Buna ziua, Sunt studenta si beneficiez de pensie de urmas de 7 ani. acum as vrea sa ma angajez part time si as vrea sa stiu daca acest lucru imi afecteaza ... (vezi toată discuția)