avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de un sfat...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de un sfat...

Buna ziua!
Am o cunostinta care are varsta de 84 de ani, si care acum 3 ani s-a casatorit cu o doamna de 66 de ani. Am aflat ca doamna respectiva, adica sotia, vrea sa faca rost de o hartie cum ca, cunostinta mea (sotul ei) are probleme psihice, probabil pentru a putea ea dispune de bunurile lui.
Va rog mult sa imi dati un sfat, sa imi spuneti cum se poate preintampina ceea ce vrea sa faca ea, cum poate el preintampina sau cum pot eu ajuta?
va multumesc mult!
Enescu T.
Cel mai recent răspuns: speranta44 , utilizator 13:49, 5 Iunie 2008
Fara o expertiza medico-legala si o cerere in instanta nu are cum sa obtina nimic de genul acesta. Probabil ca doreste sa-l puna sub interdictie si sa fie numita curator.Pana nu intreprinde ce v-am spus mai sus, sunt doar supozitii si un drob cu sare...
Va multumesc!
Sper sa fie totul ok pana la urma - mintea omeneasca naste monstri.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie si casatorie ramona74 ramona74 buna ziua, am o cunostinta T , care dupa decesul mamei sale a inceput sa bea, mai are o matusa din partea tatalui sau, si cativa verisori de gradul 2-3 din ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare mirela andrada mirela andrada Mama mea are 82 de ani, detine un teren cu legea 18/1991 pe care l-a schimbat in judet cu un alt teren al unei cunostinte doar pt.lucrari agricole, nu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate declara o persoana iresponsabila psihic? taramoiup taramoiup Buna ziua! Cumnatul meu de cateva luni are manifestari ciudate , nu-si mai recunoaste casa, sotia , se teme de hoti inexistenti , in fine nu mai este un om ... (vezi toată discuția)