avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum scap de o SOMATIE DE PLATA a altcuiva daca am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum scap de o SOMATIE DE PLATA a altcuiva daca am obtinut PRESTATIE TABULATA irevocabila?

Va rog, intr-o speta inedita: Daca, pentru un imobil platit in totalitate de mine unei firme de constructii am deschis (si notat in CF) in 2008 un proces de Prestatie Tabulara, iar in 2009 o alta firma si-a notat in acelasi CF o Somatie de Plata - pentru o suma datorata de firma ce a construit imobilul, iar abia in 2011, Prestatia Tabulara a ramas definitiva si irevocabila, cum scap de Somatia de Plata notata intre timp in CF pe acest imobil???
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:15, 22 Martie 2011
Formulati o actiune in instanta pentru rectificarea carttii funciare si nbradierea inscrierii intrucat debitorul obligatiei nu este proprietar al imobilului. Angajati un avocat .
Inainte de instanta, care ar dura mult, incercati rectificarea C.F , ADMINISTRATIV-printr-o cerere la OCPI unde este inscris respectivul imobil, in temeiul hotararii judecatoresti definitive si irevocabile pe care o aveti si a unei declaratii autentice , data de d-voastra.(L.7/1996-art.33-alin.1-4)Cererea se obtine de la OCPI-esteCERERE DE INSCRIERE-,pe care trebuie sa o completati, conform datelor cuprinse in respecticva cerere.Toate OCPI au zile de audienta cu inspectorii de specialitate-va sfatuiesc sa mergeti, sa prezentati actele care le aveti si sa cereti solutia.
La ora actuala procedurile care lasa latitudinea si calea administrativa de urmat, sunt preferabile si recomandate chiar de instante(acest lucru nu impiedica liberul acces la justitie dar in loc sa va vedeti problema rezolvata intr-o luna,doua o sa stati 2 ani.Asta in conditiile in care aveti si hotarare judecatoreasca.La OCPI respectiv se gasesc si avocati, care deasemenea ofera consultatii juridice gratuite, in zilele respective de audienta.Interesati-va si apoi actionati cum credeti ca este mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in rectificare carte funciara. ce trebuie sa fac in cazul dat? omatcons omatcons Buna seara Sunt chemat in judecata pentru actiunea de rectificare CF Pareta reclamanta a obtinut o hotarire judecatoresca prin care am fost radiat de pe ... (vezi toată discuția)
Probleme extras cf marik79 marik79 Doresc sa cumpar un apartament detinut in cote parti de 3 proprietari astfel(conform extras CF): proprietar1: 5753/10000 proprietar2: 1177/10000 ... (vezi toată discuția)
Cand ocpi,are calitate procesuala pasiva intr-o cauza... ContSters240032 ContSters240032 Va ros sa-mi spuneti,daca in cazul in care o persoana fizica,isi inscrie in Cartea Funciara fara a avea vre-un drept real, un teren,care nu la dobandit legal ... (vezi toată discuția)