avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate primaria sa faca un cabinet de medical ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate primaria sa faca un cabinet de medical ?

buna seara! de un an si jumatate mi-am cumparat un apartament intr-un mic orasel apartamentul este intr-un bloc nou construit,am inteles ca 3 apartamente au fost date primariei,din acel bloc,nu stiu exact care a fost intelegerea administratului blocului cu primaria,in doua din apartamente s-au mutat doua familii care au primit apartamentele de la primarie ,astazi am aflat ca primaria vrea sa mute acele familii din apartamente nu stiu unde exact si in acele apartamente care sunt la parter sa faca cabinet medical,intrebarea mea se repeta ca si in titlul subiectului; poate primaria sa faca un cabinet medical in incinta blocului fara acordul proprietarilor din acest bloc?va rog sa imi raspundeti si mie la acesta intrebare ,daca am omis ceva ce trebuia sa mentionez va rog sa imi spuneti,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: valy28 , utilizator 05:58, 23 Martie 2011
Nu poate fara sa va solicite acordul. Cabinetul sau orice firma s-ar deschide la parter are nevoie de acordul asociatiei si al fiecarui proprietar pentru a se inregistra la Registrul Comertului si pentru a functiona. Daca nu va cere acordul formulati plangere la Registru si la Primarie dupa care ii dati in judecata .
mentionez faptul ca primaria vrea sa deschida cabinetul in incinta blocului,cred ca ceva de stat,gen circa medicala
Trebuie sa fiti bine motivat in refuzul d-voastra .Intr-adevar, se cere acordul vecinilor, dar daca acordul nu este dat , din abuz de drept al dreptului de proprietate(cum ar fi de exemplu-pt.ca asa vreau eu-)nu prea aveti sanse de castig , chiar in instanta, punandu-se problema , din pacate, a utilitatii publice si cate apartamente mai sunt particulare, in bloc, si nu ar fi de acord cu aceasta situatie.
Cui apartine respectivul bloc, in care ati cumparat? Si aici poate interveni problema ca nu ati fi cumparat daca ati fi stiut ca la parter va functiona o unitate medicala, (care creaza o problema de sanatate pt. copii, pentru parintii varstnici, etc....motive de invocat).Avand in vedere ca d-voastra ati cumparat primul, si dupa aceea a venit unitatea medicala-situatia ar fi fost clara daca era invers-ati fi acceptat o situatie existenta, pe care o cunosteati-dar asa, puteti oarecum sa va impuneti punctul de vedere, dar fata de anumiti factori aratati mai sus.
cred ca unul dintre cele mai bine intemeiate motive ar fi sanatatea noastra a celor din bloc,imaginativa tot felul de pacienti care vor veni in acea scara,este un bloc particular,tot blocul este particular,avem cota parte pana si pe terenul din jurul blocului,este specificat in contract,multumesc pentru rapunsuri,dar as vrea sa stiu ce trebuie sa fac,multumesc
Deocamdata, fiind doar din auzite, nu aveti ce face.Pentru a face circa sanitara sau orice altceva inafara de locuinta ,ii trebuie Hotarare consiliu local si inclusiv CERIFICAT DE URBANISM, chiar primariei. .Hotararea C.L puteti s-o atacati intai la primarie si apoi in contencios.Dar, subliniez-numai cu "din auzite," nu puteti face nimic.

Alte discuții în legătură

Mediu - deseurile alimentare viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu in ce categorie se incadreaza tipurile de deseu provenite din activitati de debarasare, restaurante, cantine, firme catering, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare salon masaj ektcib ektcib ce acte sunt necesare pentru obtinerea unei autorizatii de functionare a unui salon de masaj de relaxare si anticelulitic? ce dotari minime conform legii sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul blocului scurgerea de la centrala prin condensare. Apa rezultata si picaturile de pe teava ... (vezi toată discuția)