avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate primaria sa faca un cabinet de medical ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate primaria sa faca un cabinet de medical ?

buna seara! de un an si jumatate mi-am cumparat un apartament intr-un mic orasel apartamentul este intr-un bloc nou construit,am inteles ca 3 apartamente au fost date primariei,din acel bloc,nu stiu exact care a fost intelegerea administratului blocului cu primaria,in doua din apartamente s-au mutat doua familii care au primit apartamentele de la primarie ,astazi am aflat ca primaria vrea sa mute acele familii din apartamente nu stiu unde exact si in acele apartamente care sunt la parter sa faca cabinet medical,intrebarea mea se repeta ca si in titlul subiectului; poate primaria sa faca un cabinet medical in incinta blocului fara acordul proprietarilor din acest bloc?va rog sa imi raspundeti si mie la acesta intrebare ,daca am omis ceva ce trebuia sa mentionez va rog sa imi spuneti,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: valy28 , utilizator 05:58, 23 Martie 2011
din auzite nu e pentru ca deja astazi s-a facut curatenie si maine se deschide ne-a fost confirmat,se deschide fara nici un fel de acte,actele se vor face pe parcurs,astazi sotul meu a fost la domnul primar sa discute despre aceasta problema,raspunsul domnului primar a fost cat se poate de calm si de explicit ca stie legea si ca stie ca nu are voie sa deschida fara acordul nostru si ca noi nu putem face nimic decat sa ii dam in judecata si ne-a urat drum bun spre tribunal si ca ne vom intalni acolo,a mai zis ca stie ca procesul va dura aproximativ doi ani si ca el va gasi in acest timp o alta locatie dar momentan asata e singura lui optiune si ca apartamentele sunt ale primariei si face ce vrea cu ele cu sau fara acordul nostru,in final ''ne vedem la tribunal''
Ordin 1030/2009-proceduri de reglementare sanitara pentru obiective ce desfasoara activitati de risc pentru starea de sanatate a populatiei:
(M.O 603-/2009)

DECLARATIE
referitoare la conditiile igienico-sanitare pentru obiectivul cabinet medical

Subsemnatul(a), ........................................................., domiciliat(a) in ..........................., str. ........................... nr. ....., bl. ....., sc. ....., et. ....., ap. ....., sectorul ............., având CNP ............................, medic ..............................., cu Certificatul de membru nr. ..............................., valabil pâna in data de ...................., având cod parafa .................., in calitate de titular al Cabinetului medical situat in ................................., str. ....................... nr. ....., sectorul/judetul ...................., cunoscând faptul ca falsul in declaratii este pedepsit de legea penala, declar pe propria raspundere urmatoarele:
1. Cabinetul medical este cu forma de organizare:
................................................................
2. Detin acordul asociatiei de proprietari si al locatarilor din imediata vecinatate, conform Legii locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (pentru obiective aflate in imobile colective): Da/Nu
3. În obiectiv sunt asigurate urmatoarele utilitati:
3.1. apa potabila - in sistem centralizat;
- din sursa proprie (put forat, fântâna cu hidrofor);
3.2. apa calda;
3.3. canalizare sau alt sistem de evacuare a apei reziduale menajere.
4. Colectarea si evacuarea deseurilor rezultate in urma actului medical se fac conform reglementarilor sanitare in vigoare (Contract pentru transport si neutralizare nr. ........ din data ................, incheiat cu ............................................)
5. Evacuarea deseurilor menajere se face conform Contractului nr. ...../.... incheiat cu .......................
6. Obiectivul are structura functionala conform Ordinului ministrului sanatatii nr. ...... (se enumera spatiile/incaperile, destinatia acestora, suprafata):
..........................................................................
..............................................................................
Atata timp cat nu faceti o adresa scrisa catre Primarie, catre Directia sanitara de care apartineti, primarul poate sa spuna ce vrea-in cazul unei adrese este obligat sa va raspunda in scris,motivand hotararea si mai ales motivand incalcarea L.114/1996, si avand baza de a ataca hotararea respectiva, in contencios.
Conform respectivului ordin, la termenii utilizati , vedeti
c) riscul reprezinta probabilitatea unor efecte negative asupra sanatatii ca urmare a expunerii la factori fizici, chimici, biologici si sociali din habitatul uman, cunoscuti sau identificati prin activitati specializate, in conditii specifice;
multumesc foarte mult pentru ajutor,sper sa putem face ceva in cel mai scurt timp posibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediu - deseurile alimentare viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu in ce categorie se incadreaza tipurile de deseu provenite din activitati de debarasare, restaurante, cantine, firme catering, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare salon masaj ektcib ektcib ce acte sunt necesare pentru obtinerea unei autorizatii de functionare a unui salon de masaj de relaxare si anticelulitic? ce dotari minime conform legii sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul blocului scurgerea de la centrala prin condensare. Apa rezultata si picaturile de pe teava ... (vezi toată discuția)