avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile gravidelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile gravidelor

Buna seara. Ma puteti ajuta si pe mine va rog? Am intrat in prenatal si as dorisa stiu daca mai pot primi acea compensatie de 15% din brut si acel salariu mediu pe unitate la nastere. Nu am gasit nicio informatie in acest sens iar de la serviciu mi-au spus ca nu se mai dau. Lucrez in invatamant
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 22 Martie 2011
Numai daca este prevazut in ccm la nivel de unitate sau la nivel de ramura de invatamant.
In CCM la nivel de ramura de invatamant exista prevederea ca salariatii din invatamant beneficiaza de un salariu de bază plătit de angajator mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia va beneficia de plata unui salariu de bază. Acest ajutor se acordă inclusiv din venituri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti pentru mamele care au nascut lucialuca lucialuca Buna ziua! Care sunt drepturile banesti de care beneficiaza o femeie care a nascut, fiind angajata intr-o unitate de stat (spital), in afara de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru nastere copil Daliborka Daliborka Buna ziua as avea o nelamurire in cazul in care prin CCM este stabilit ca la nasterea copilului mama sa primeascaun ajutor financiar, care este suma minima ... (vezi toată discuția)