am nascut acum 6 ani cand eram inca eleva in ultimul an de profesionala si pentru ca nu am avut carte de munca (sa platesc la stat)nu am primit nici o indemnizatie de crestere a copilului.intrebarea mea este:fiind eleva nu aveam dreptul la acea indemnizatie de 200RON si daca da,pot sa-mi cer acest drept in instanta?va multumesc
Daca nu ati facut cerere la vremea accea acum nu mai puteti solcita acest lucru, oricum actiunea ar fi prescrfrisa deoarece au trecut mai mult de trei ani
1. Fiind eleva cand ati nascut puteati beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani si de alocatia de stat pentru copii.
2. De indemnizatia pentru CCC puteati beneficia numai pana ce copilul a implinit 2 ani.
3. De alocatia de stat pentru copii puteti beneficia si acum. Mergeti al Agentia Judeteana de Prestatii Sociale.
Buna ziua,urmeaza sa nasc in luna aprilie si nedumerirea mea cea mai mare este ca nu stiu ce drepturi mai avem,eu si bebelusul.Mentionez ca sunt la a doua nastere.
Mai am dreptul la prima de nastere?aceea de 230 de lei,dar bebelusul la trusou?sau ce drepturi banesti avem?
1. CCMUNN pe anii 2007-2010, unde exista prevedera cu ajutorul banesc la nastere, nu mai este in vigoare si alt CCM nu a mai fost inca incheiat. daca aveti CCM la nivel de unitate sau de ramura si este prevazut in el acest ajutor atunci veti beneficia deel.
2. Trusoul pentru bebelusi nu se mai acorda, legea respectiva a fost abrogata de Legea 118/2010.
3. Aveti dreptul la alocatia de stat pentru copii.
4. Daca sunteti salariata aveti dreptul la concediu de maternitate (sarcina si lauzie) si la CCC pana la 2 ani.
Ccc1+ccc2
lumiella
Am un copil cu handicap usor,peste o luna voi merge la comisie[are 2 ani],dar eu sunt insarcinata in luna a 6a.Cum procedez:
1.Eu raman in ccc1 si sotul cu al ... (vezi toată discuția)