avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 proprietari

Buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema.Am cumparat in 2001 un garaj+ un subsol denumit spatiu tehnic, deci 2 camere.Intrarea in camera de la subsol se face numai prin garaj (mentionez ca scrie pe acte).Acest garaj si subsol se gaseste intr-o curte, la parterul unei case cu 2 etaje.Aceasta casa a fost cumparata in 2003 de un italian , vanzatorul fiind acelasi care mi-a vandut si mie.Acum problema e ca italianul mentioneaza ca subsolul este al lui, cum e cu putinta din moment ce sa facut cadastru si apoi intabulare, asta cand l-am cumaprat.
Cel mai recent răspuns: alexander.dominic , utilizator 18:43, 5 Iunie 2008
incercati sa discutati cu dansul si daca nu veti ajunge la o intelegere, faceti o actiune in intstanta, veti castiga
Ati cumparat clar mentionat in contractul de vanzare cumparare garaj si subsolul aferent acestuia, sau garaj si tot subsolul casei ? Presupun ca ati cumparat aceasta proprietate fie deja dezmembrata, fie dezmembrarea s-a efectuat simultan cu vanzarea cumpararea. In acest caz nimeni nu poate pretinde nimic din ceea ce ati dobandit prin contract. Problema este asa cum am mai spus, daca ati cumparat tot subsolul sau, numai o parte din el. In cazul in care nu ati cumparat tot subsolul, noul proprietar al casei are dreptul asupra restului de subsol al cladirii. Depinde ce anume scrie exact in contractul de vanzare cumparare, dati mai multe detalii.
A venit cu ideea, sa ii vand lui ambele camere.a spus ca ma va da in judecata pentru camera de jos ca e a lui.desi am schita camerelor.el nu a vazut pe acte ce cumpara de la fostul propietar.am si un memoriu technic prin care intrarea in se poate face prin 3 intrari.2 le-a inchis si a mai ramas un fel de gand pe care se poate circula.toate au inceput de la o semantura pe care am cerut-o ca sa fac un punct de lucru.
In Actul de vanzare Cumparare este preazut Garaj 17 mp iar subsolul este Spatiu Tehnic 20mp, care a fost prevazut si la cadastru.Sa facut intai dezmembrarea si dupa aceea am cumparat aceste doua incaperi.Prin memoriul technic de la cadastrului intrarea se face prin 3 adrese, dar in actul de vanzare sa omis a se trece servitutea deoarece exista in cadastru.Este posibil sa imi blocheze intrarea in curte din moment ce nu a fost trecut in actul de vanzare, dar exista in memoriul cadastrului.
Sa ne intelegem clar, exista inscrisa in cartea funciara servitutea de trecere sau nu? Daca exista inscrisa in cartea funciara si noul proprietar va blocheaza mergeti la politie , reclamati si va fi obligat sa va permita accesul. Daca insa servitutea nu este notata in cartea funciara, va poate bloca accesul si va trebui sa obtineti prin instanta constituirea servitutii si notarea ei in cartea funciara, functie de cum va aprecia instanta in concret.

Alte discuții în legătură

Intrare blocata alexander.dominic alexander.dominic am o mare problema.suntem doi propietrari.eu cu 2 camere iar celalat cu 50 de camere.aveam intrare printr-un fel de gang acesta a fost inchis si deschis un ... (vezi toată discuția)
Carte funciara alexander.dominic alexander.dominic buna seara, in urma cu 8 ani am cumparat un garaj+ spatiu tehnic (subsol).Intabularea a fost facuta numai pe garaj dar nu si pe subsol.IProblema e urmatoarea, ... (vezi toată discuția)
Va salut, intr un condominiu tabloul electric care contine si ... Mirel Alexandru Mirel Alexandru Va salut, intr un condominiu tabloul electric care contine si contoarele apartamentelor este situat la subsol. Aces subsol este proprietate privata si inchisa. ... (vezi toată discuția)