avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

carte funciara

buna seara, in urma cu 8 ani am cumparat un garaj+ spatiu tehnic (subsol).Intabularea a fost facuta numai pe garaj dar nu si pe subsol.IProblema e urmatoarea, propietarul de la care am cumparat eu mi-a vandut cu act de vanzare-cumparare garajul si subsolul.Dupa 8 luni a facut dezmebrarea, unde stipula ca dezmembreaza numai garajul.Cum pot face ca sa intabulez si subsolul.va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexander.dominic , utilizator 18:44, 15 Ianuarie 2010
Foarte simplu: dezmembrarea a fost facuta la un notar public. Trebuie sa mergeti cu contractul dvs de vanzare cumparare si cu actul de dezmembrare si sa solicitati notarul o incheiere de rectificare , in sensul de a trece si spatiul tehnic de la subsol conform contractului de vanzare cumparare! Cu acea incheiere de rectificare modificati si rolul fiscal si scoateti certificat fiscal pentru garaj +spatiu tehnic ! Apoi mergeti la cartea funciara si va intabulati si spatiul tehnic aflat la subsol.
Succes!
buna seara, rolul fiscal este de 8 ani de zile pe albele spatii garaj+subsol.Numai la cei de la cartea funciara este trecut doar garajul.Asta inseamna sa vina si fostul propietar ca sa iti de-a vreun acord, sa semneze vreun act,ma refer la notariat.Ma pot duce la orice notar pentru a face aceasta resctificare sau trebuie la cel care a facut actul de vanzare cumparare- dezmembrare.o seara placuta va doresc
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
alexander.dominic, utilizator
Incheierea de rectificare o puteti face numai la notarul public care a autentificat actul initial. Nu aveti nevoie de acordul fostului proprietar! Trebuie rectificat actul de dezmembrare in conformitate cu actul de vanzare cumparare.
multumesc mult pentru raspunsurile dvs.
Am fost la notar, fostul propietar a fost chemat de 3 ori, nu a venit deloc.Notarul a spus ca sa il dau in judecata si sa cer contestatie la executare.Asta inseamna ca sa evaluez , si sa platesc ceva bani.Cum e mai bine ca sa ma intabuleze si cu spatiul de jos cei de la cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 proprietari alexander.dominic alexander.dominic Buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema.Am cumparat in 2001 un garaj+ un subsol denumit spatiu tehnic, deci 2 camere.Intrarea in camera de la ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara ContSters89081 ContSters89081 In 1999 am achizitionat doua proprietati aflate in acelasi imobil dar de la doi proprietari diferiti O proprietate (apartamentul) prin contract de schimb si ... (vezi toată discuția)
Act dezmembrare alexander.dominic alexander.dominic Buna seara, am o intrebare in legatura cu o dezmembrare.Am cumparat un garaj in 2001, evident cu un contract de vanzare cumparare.Apoi dupa 8 luni s-a facut ... (vezi toată discuția)