buna seara, in urma cu 8 ani am cumparat un garaj+ spatiu tehnic (subsol).Intabularea a fost facuta numai pe garaj dar nu si pe subsol.IProblema e urmatoarea, propietarul de la care am cumparat eu mi-a vandut cu act de vanzare-cumparare garajul si subsolul.Dupa 8 luni a facut dezmebrarea, unde stipula ca dezmembreaza numai garajul.Cum pot face ca sa intabulez si subsolul.va multumesc
Foarte simplu: dezmembrarea a fost facuta la un notar public. Trebuie sa mergeti cu contractul dvs de vanzare cumparare si cu actul de dezmembrare si sa solicitati notarul o incheiere de rectificare , in sensul de a trece si spatiul tehnic de la subsol conform contractului de vanzare cumparare! Cu acea incheiere de rectificare modificati si rolul fiscal si scoateti certificat fiscal pentru garaj +spatiu tehnic ! Apoi mergeti la cartea funciara si va intabulati si spatiul tehnic aflat la subsol.
Succes!
buna seara, rolul fiscal este de 8 ani de zile pe albele spatii garaj+subsol.Numai la cei de la cartea funciara este trecut doar garajul.Asta inseamna sa vina si fostul propietar ca sa iti de-a vreun acord, sa semneze vreun act,ma refer la notariat.Ma pot duce la orice notar pentru a face aceasta resctificare sau trebuie la cel care a facut actul de vanzare cumparare- dezmembrare.o seara placuta va doresc
Incheierea de rectificare o puteti face numai la notarul public care a autentificat actul initial. Nu aveti nevoie de acordul fostului proprietar! Trebuie rectificat actul de dezmembrare in conformitate cu actul de vanzare cumparare.
Am fost la notar, fostul propietar a fost chemat de 3 ori, nu a venit deloc.Notarul a spus ca sa il dau in judecata si sa cer contestatie la executare.Asta inseamna ca sa evaluez , si sa platesc ceva bani.Cum e mai bine ca sa ma intabuleze si cu spatiul de jos cei de la cartea funciara.