avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Va salut, intr un condominiu tabloul electric care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Va salut, intr un condominiu tabloul electric care contine si ...

Va salut, intr un condominiu tabloul electric care contine si contoarele apartamentelor este situat la subsol. Aces subsol este proprietate privata si inchisa. Proprietarul ar fi permis accesul doar unor persoane care ar plati o suma de bani pentru acces. Eu momentan am acces prin aceste terte persoane si depind de ele. Exista vreo cale prin care sa pot obliga proprietarul subsolului sa imi dea acces sa citesc curentul fara sa plates vreo suma de bani? Mentionez ca atat contoarele si sigurantele apartamentelor (instalatie facuta de enel) , cat si instalatia de apa este sunt toate in acest subsol si nu inteleg cum a fost posibil ca acest spatiu sa fie vandut in asa maniera.
Cel mai recent răspuns: Adrian Horatiu , utilizator 15:30, 15 Decembrie 2022
Aces subsol este proprietate privata si inchisa.

Daca este subsol tehnic ,cum este parte privata
Proprietarul ar fi permis accesul doar unor persoane care ar plati o suma de bani pentru acces.

Care este temeiul legal al pretentiei financiare ?
Din cate spune fostul administrator, subsolul a fost vandut de catre dezvoltator acestei persoane. Si nu ar fi scris fost stipulat nicaieri ca ar fi spatiu comun sau tehnic, doar subsol. Iar tot de la acest fost administrator am aflat ca persoana ar pretinde "chirie" pentru faptul ca proprietarii au contoarele pe proprietatea lui.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tehnic vorbind subsolul reprezinta parte comuna unde exista infrstructura de alimentare utilitati
Este necesar de verificat cartea tehnica a constructiei
Atat timp cat in subsol exista instalate contoarele individuale ,legal accesul in acel spatiu nu poate fi trestrictionat
In caz de situatie de forta majora se apeleaza la binecuvantarea sau acordul celui care restrictioneaza accesul?
Persoana care pretinde ?chirie" pentru acces catre infrastructura individuala nu are temei legal pentru pretentie
La nivelul imobilului de locuit in comun exista constituita asociatie de proprietari?
In listele lunare de intretinere exista calculate sume de plata aferente spatiului subsol?
Daca exista asociatie de proprietari contactati presedintele de asociatie,solicitati verificarea cartii de imobil,prezentarea documentului justificativ pentru pretinsa proprietate priva asupra subsolului imobilului de locuit in comun
Exista o asociatie nou infiintata, insa subsolul este un spatiu privat. Asociatia spune ca nu poate sa oblige individul sa lase acces public pentur ca este spatiul lui privat si nu comun. Cartea tehnica ar trebui sa fie la asociatie? Dezvoltatorul nu mai are nicio legatura cu cladirea, toate spatiile inclusiv acest subsol au fost vandute catre privati. Cine are trebui sa aiba cartea tehnica a cladirii? Iar pe actul domnului proprietar la subsol cica ar fi scris doar subsol si atat. Si da, cheia sta undeva la aceste persoane care cica platesc chirie pentru acces.. si eu apelez la ele sa imi deschida acolo.. iar ele nu sunt intodeauna disponibile.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai degraba solicitati operatorului de distributie, cel cu care aveti contract de energie electrica sa modifice solutia tehnica de racordare, intrucit nu puteti avea acces la citirea contorului de energie electrica , nu puteti raspunde de integritatea sa si nu puteti avea acces la siguranta generala , fiindca amplasamentul solutiei tehnice de racordare este pe o proprietate privata a unui tert, unde vi se interzice accesul. Solicitati acest lucru pentru ca se incalca art. 35 alin 2 din Regulamentul privind racordarea utilizatorilor la rețelele electrice de interes public.
[ link extern ]
Vedeti si art. 2
Articolul 2
(1) Prezentul Regulament se aplică raporturilor dintre operatorii de rețea și:
a) utilizatorii care solicită racordarea la rețeaua electrică a unui loc de consum și/sau de producere nou;
b) utilizatorii care solicită modificarea instalației prin care se racordează la rețea un loc de consum și/sau de producere;
c) utilizatorii la ale căror locuri de consum și/sau de producere se modifică elementele tehnice energetice sau administrative caracteristice acestora.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc la bloc, cei de la enel au mutat toate contoarele ... Stefan.a2923 Stefan.a2923 Buna ziua, locuiesc la bloc, cei de la Enel au mutat toate contoarele din scara blocului în afara sa, mai exact in spatele blocului într-o construcție de ... (vezi toată discuția)
Modificare instalatie electrica hotarata doar de presedinte si administrator Adi_01 Adi_01 Buna ziua, Am descoperit in subsolul blocului doua persoane care lucrau la instalatia electrica .La intrebarea fireasca _ce faceti si cu acordul cui?_ au ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)