avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Va salut, intr un condominiu tabloul electric care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Va salut, intr un condominiu tabloul electric care contine si ...

Va salut, intr un condominiu tabloul electric care contine si contoarele apartamentelor este situat la subsol. Aces subsol este proprietate privata si inchisa. Proprietarul ar fi permis accesul doar unor persoane care ar plati o suma de bani pentru acces. Eu momentan am acces prin aceste terte persoane si depind de ele. Exista vreo cale prin care sa pot obliga proprietarul subsolului sa imi dea acces sa citesc curentul fara sa plates vreo suma de bani? Mentionez ca atat contoarele si sigurantele apartamentelor (instalatie facuta de enel) , cat si instalatia de apa este sunt toate in acest subsol si nu inteleg cum a fost posibil ca acest spatiu sa fie vandut in asa maniera.
Cel mai recent răspuns: Adrian Horatiu , utilizator 15:30, 15 Decembrie 2022
Cam asta simt si eu. Si cred ca judecata e calea. Deci dumneavoastra spuneti sa actionez in judecata operatoul de distributie?

Karapok a scris:

Personal mi se pare de noaptea mintii, cum sa ai toate utilitatile intr-un subsol care este proprietatea altuia, mi se pare dubios, poate intr-o zi o sa va puna sa platiti si chirie pentru tevi si contoare, eu zic sa solicitati documentele justificative ale acelei proprietati, si cereti sfatul unui avocat, ori va da un fel de drept de servitute sa intrati acolo sa cititi contoarele, ori cereti in instanta obligarea furnizorilor sa mute toate acele utilitati in afara condominiului, cam asta este NOAPTEA MINTII, TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA SI NE OMOARA TOT TIMPUL !

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Mirel Alexandru a scris:

Si nu ar fi scris fost stipulat nicaieri ca ar fi spatiu comun sau tehnic, doar subsol.

Daca obtineti/vedeti actul de proprietate al "subsolului" verificati si suprafata vanduta...sa nu fie o parte din intregul subsol al blocului iar partea cu contoarele sa fi ramas comuna.
Eventual pozitia parti vandute pe plan (daca exista).
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2022
Adrian Horatiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc la bloc, cei de la enel au mutat toate contoarele ... Stefan.a2923 Stefan.a2923 Buna ziua, locuiesc la bloc, cei de la Enel au mutat toate contoarele din scara blocului în afara sa, mai exact in spatele blocului într-o construcție de ... (vezi toată discuția)
Modificare instalatie electrica hotarata doar de presedinte si administrator Adi_01 Adi_01 Buna ziua, Am descoperit in subsolul blocului doua persoane care lucrau la instalatia electrica .La intrebarea fireasca _ce faceti si cu acordul cui?_ au ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)