avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu SRL

Buna ziua,

Nu sunt convins ca am ales sectiunea corecta....

Sunt in tratative de cumparare a unui imobil, proprietar persoana fizica.
La adresa imobilului respectiv sunt inregistrate 2 societati comerciale (SRL) (nr angajati 2) la Registrul Comertului (contract de comodat/inchiriere) de catre actualul proprietar al imobilului.

Voi avea vreo obligatie relativ relativ la aceste societati, in ideea ca devin proprietar al imobilului?

Imi puteti sugera o clauza in contractul de cumparare care sa evite ulterior orice discutie?

Multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 11:52, 22 Martie 2011
Ar trebui sa inserati in contractul de vanzare-cumparare o clauza privind aceste SC-uri: daca vor ramane, daca se va rezilia contractul lor de inchiriere etc. Cum va e dvs. favorabil.
Sau, in situatia in care, contractele lor expira la o data ulterioara apropiata de cea a cumpararii, lasati sa curga timpul si nu le mai prelungiti, daca asta doriti.
Clauza trebuie sa contina ce doriti dvs. si ce accepta vanzatorul.
Este vorba doar de sediul inregistrat la RC sau chiar sunt in vigoare contractele de inchiriere/comodat, posesia fiind a celorlalte societati?
In primul rand, multumesc pentru raspunsuri.

La RC sediul corespunde adresei imobilului (pentru ambele SRLuri).
Nu stiu daca constractele sunt inca in vigoare - nu am atins inca acest subiect cu vanzatorul (imobilul mi-a fost arata de catre actualul chirias al imobilului, el mi-a mentionat de SRLuri).

Evident, voi aborda subiectul cu vanzatorul.

Dar, ipotetic, daca vanzatorul nu mentioneaza niciunde existenta aceste SRLuri, ce se poate intampla?

Practic, vreau sa ma protejez de orice potentiala problema in ideea ca as cumpara imobilul.
Pot introduce o clauza "generica" in contractul de vanzare cumparare prin care sa mentionez ca orice contract de comodat/inchiriat a unui sau mai multor SRLuri se incheie odata cu vanzarea imobilului catre mine?

Multumesc in avans.

Chiar daca vanzatorul nu mentioneaza existenta SRL-urilor, deoarece probabil ca nu ii e convenabil, deschideti discutia dvs. Va trebui sa va raspunda si sa rezolve problema.
Da, dar este posibil ca vanzatorul sa nu accepte. Eventual va va propune sa asteptati cu rezilierea contractelor pana la incetarea duratei de inchiriere.
Dvs. puteti solicita ce doriti si vedeti cum va intelegeti. Depinde care va fi mai tare pe pozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea sediului social, cand? CosminMcm CosminMcm Stabilirea sediului social pentru un SRL se face inainte de a-ti alege domeniul de activitate, capital social, denumire, etc sau dupa? Ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Urgent, avans ptr cumparare locuinta!!! sosow sosow O mica mare problema, cumpararea unei locuinte. Am vandut un apartament in ideea de a-mi cumpara altul mai spatios. Am facut la notariat cu cumparatorul un ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare apartament otto2007 otto2007 Buna ziua, vreau sa fac un precontract de vanzare-cumparare a ap pe care il am . Am sediul social al firmei ,in acest apartament, fara activitate, ap nu ... (vezi toată discuția)