avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierdere apa -avarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierdere apa -avarie

Va rog sa imi spuneti cum cuantificati pierderea de apa datorita unei avarii.
Concret: la ghena de gunoi exista o teava cu un robinet pentru apa necesara curateniei partilor comune. Din cauza inghetului teava s-a spart si din momentul depistarii pana la reparare au trecut cca. 10 zile. Apa a curs permanent zi si noapte. Care ar fi cantitatea de apa pierduta si modul de repartizare, avand in vedere ca pierderea nu este in raport cu mc. inregistrati de apometrele individuale si nici de numarul de persoane?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:46, 23 Martie 2011
depinde cum ati decis in legatura cu distribuirea pierderilor...va sugeram ca toata diferenta de apa care este peste consumul contorizat, sa o repartizati egal la toti cei care se alimenteaza din acea sursa.
este perfect echitabil si drept
Evaluarea cantitatii de apa consecinta a avariei ,se face prin diferenta rezultata intre factura regie de apa si total index individual consumatori
Modalitatea de impunere ,de regula este acea stabilita de catre adunarea generala a proprietarilor pentru recuperarea diferentelor de consum apa
eu.ro.lex a scris:

..va sugeram ca toata diferenta de apa care este peste consumul contorizat, sa o repartizati egal la toti cei care se alimenteaza din acea sursa.
este perfect echitabil si drept


Nu este perfect echitabil ,pentru ca ,exista si situatia unor apartamente contorizate dar ,nelocuite
@LocatarB
Inteleg ce doriti sa aflati insa, tehnic este imposibil. Dvs vreti sa determinati numai pierderea produsa de spargerea acelei tevi. Singura modalitate este asa cum a spus si @goe_07. Diferenta dintre mc facturati si mc declarati o repartizati ca pierdere, in functie de sistemul aprobat in asociatia dvs. Eu as repartiza pierderea pe cota-parte indiviza.
Totusi, curios este faptul cum de acea avarie a fost sesizata dupa 10 zile. Omul de serviciu nu a intrat in ghena in tot acest timp?

Interventie moderator
@goe_07 am rugamintea sa nu mai postati mesaje consecutive si sa folositi optiunea editeaza in cazul in care doriti sa adaugati ceva la un mesaj anterior. va multumim.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Armenteros, utilizator
@Armenteros
In multe asociatii treburile nu merg cum ar fi firesc. Daca este un presedinte doar cu numele, un comitet cu oameni care nu se implica, un administrator indolent, locatari pe care nu ii intereseaza decat propriul apartament, chiar daca omul de serviciu a sesizat situatia, pana la remediere pot trece multe zile si chiar luni.

Am omis sa precizez esentialul, si anume 40% din apartamente nu au repartitoare/apometre. Nu ar fi corect ca pierderea sa fie suportata in totalitate de catre apartamentele fara apometre. Problema este cum ar putea fi stabilita cantitatea de apa pierduta, mc.,procent, din valoarea facturii?

.va sugeram ca toata diferenta de apa care este peste consumul contorizat, sa o repartizati egal la toti cei care se alimenteaza din acea sursa.
este perfect echitabil si drept


Impartit la numar de apartamente si nu pe cota indiviza?
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
LocatarB, utilizator

Alte discuții în legătură

Contributii lunare foarte mari fond reparatii si pretul apei include pierderi neprecizate. aelemarac aelemarac Buna ziua, Contributia lunara la fondul de reparatii este obligatoriu de platit? Deoarece de ani de zile achit o suma lunara destul de mare, in prezent este ... (vezi toată discuția)
Modalitate calcul ap.necontorizat apa rece cavallis cavallis sunt presedinte de asociatie pe 1scara si cu multe probleme de pus la punct dpdv legal si de aplicat 230/2007 si legile conexe ei. ce vas ruga, daca se poate ... (vezi toată discuția)
Lege pentru repartizarea pierderilor de apa jordella jordella Buna seara, La asociatia noastra s-a hotarat cu majoritate de voturi ca repartizarea pierderilor de apa sa se faca pe apartament.Un locatar care nu ... (vezi toată discuția)