avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la primarie sau notar daca avem copil minor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la primarie sau notar daca avem copil minor?

buna ziua,putem divorta la primarie sau notar daca avem copil?in momentul de fata copilul este cel care ne mai tine impreuna,oricum dupa 8 ani de casnicie nu ma aleg cu nimic,casa ,masina sunt trecute pe numele soacrei.nu nregret decit timpul pierdut alaturi de o persoana pentru care doar banii conteaza,insa cel mai mult regret faptul ca copilul este nevinovat si el va suferi cel mai mult si va avea un viitor nefericit.Multumesc anticipat ptr raspunsuri.O zi buna.:((
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:09, 23 Martie 2011
nu, puteti divorta la notar pt ca aveti copil minor, dar puteti divorta prin acord in instanta. asta face sa nu mai aveti nevoie de martori si sa divortati mult mai repede, cu putin noroc, la primul termen.
in privinta averii, consultati un avocat, poate sunt totusi sanse daca dovediti simularea
De asemenea, daca sunteti de acord amandoi, puteti merge la un mediator si in urma unei sedinte de mediere, se va incheia un Acord de mediere in care se va stabili: incredintarea minorului, programul de vizitare a minorului, contributia parintilor la cresterea copilului, valoarea pensiei de intretinere, numele sotiei dupa divort.
Prin mediere nu se desface casatoria, deci va veti prezenta cu acordul de mediere in instanta, aceasta va lua act de acord, se va pronunta asupra lui si, in final va pronunta sentinta de divort.
Mediatorii ii gasiti pe site-ul www.cmediere.ro la sectiunea Tabloul mediatorilor.
buna ziua. intrucat exista un copil minor rezultat din casatorie cererea de divort poate fi depusa doar in instanta de judecata.
instanta competenta este judecatoria din raza domiciliului comun al sotilor.
taxa de timrbu este de 39 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters161228 ContSters161228 Buna ziua Am o intrebare. Am primit o citatie intr-un proces de divort ( binenteles al meu) in care e trecut faptul ca vina ne apartine amandoura , ca ... (vezi toată discuția)
Divort andreeapapava andreeapapava Buna.Ma numesc Andreea si pe 11.09.2010 m-am casatorit.Au aparut unele probleme si am hotarat de comun acord sa divortam.Am auzit multe variante,ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de divort P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Ptr deschiderea actiunii de divort ce acte ar trebui sa prezint ? Cam cat ar dura pana la pronuntarea divortului daca suntum de acord cu toate ... (vezi toată discuția)