avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna.Ma numesc Andreea si pe 11.09.2010 m-am casatorit.Au aparut unele probleme si am hotarat de comun acord sa divortam.Am auzit multe variante,ca nu se poate daca nu avem un an de casatorie.Procesul nostru este pe 16.03.2011.Intrebarea este:Ne poate desface casatoria de la prima infatisare daca suntem ambii de acord?
Cel mai recent răspuns: andreeapapava , utilizator 11:00, 9 Aprilie 2012
Nu. In primul rand, nu puteti merge pe varianta rapida, deoarece nu aveti un an de la casatorie, deci divortul va avea loc in instanta prin varianta clasica (martori, termene etc). Va recomand ca la primul termen in instanta sa solicitati suspendarea procesului pentru a apela la un mediator. Sau puteti deja, ca pana la primul termen sa va duceti la un mediator, se rezolva problema si la primul termen in instanta va duceti deja cu acordul de mediere si se termina procesul. Daca amandoi sunteti de acord va prezentati la un mediator-ii gasiti in Tabloul mediatorilor de pe www.cmediere.ro. la prima sedinta sigur se va incheia acordul de mediere cu care va prezentati in instanta si se da sentinta. Este mult mai rapid. O alta varianta ar fi la notar sau primarie, dar costul este mai mare.
dupa noua lege nu mai conteaza ca nu aveti un an de casatorie, veti divorta prin acord, cel mai probabil la primul termen
Conform L202/2010 puteti divorta de comun acord chiar daca nu aveti un an de la casatorie ,daca aveti depuse toate actele si va preyentati amandoi terminati la primul termen
Subscriu :sorry: cu precizarea ca daca cererea se intemeiaza pe acordul ambelor parti va fi semnata de ambii soti. Cand este cazul sotii vor stabili si modalitatile in care au convenit sa fie solutionate cererile accesorii (nume, etc.). Cererea se solutioneaza in camera de consiliu, deci se va da un termen pentru aceasta.

Daca amandoi sunteti de acord va prezentati la un mediator, ii gasiti in tabloul mediatorilor de pe www.cmediere.ro, la prima sedinta sigur se va incheia acordul de mediere cu care va prezentati in instanta si se da sentinta.

Alte discuții în legătură

Divort la primarie sau notar daca avem copil minor? atraction atraction buna ziua,putem divorta la primarie sau notar daca avem copil?in momentul de fata copilul este cel care ne mai tine impreuna,oricum dupa 8 ani de casnicie nu ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna varianta pt divort Oana456 Oana456 Buna ziua. As dori sa stiu care este cea mai buna modalitate de a divorta in cazul in care sotul meu lucreaza in strainatate, suntem casatoriti in Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters161228 ContSters161228 Buna ziua Am o intrebare. Am primit o citatie intr-un proces de divort ( binenteles al meu) in care e trecut faptul ca vina ne apartine amandoura , ca ... (vezi toată discuția)