avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... suspendare proces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

suspendare proces

Buna ziua .Am o problema si va rog sa ma ajutati:Fratele meu in anul 2008 a deschis un proces de partaj cu fosta sotie.In 2010 in septembrie fosta cumnata(parata) deschide un nou proces care are legatura cu imobilul din partaj si cere suspendarea judecatii primului proces,cel de partaj in baza art.244 .Fratele face recurs la suspendare dar nu i se accepta.Am cateva intrebari:
1. Exista riscul de perimare chiar daca a fost suspendat in baza art 244.?Daca al doilea proces dureaza 3 ani,tot atata ramane suspendat primul?De cand curge eventualul timp de perimare:de la cererea ei de suspendare sau de la comunicarea neadmiterii cererii de recurs a fratelui?
2. Si cine face cererea de repunere pe rol?Cine plateste repunerea??
3.Daca ea cere cumularea acelui proces cu asta (al doilea) se mai numeste cerere de repunere pe rol?Adica nu trebuie sa fie timbrata si cererea de atasare a celui suspendat cu celalalt??Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: teslovan florentina , utilizator 10:41, 22 Martie 2011
Nu exista perimare in acest caz , deoarece doasrul nu este in nelucrare datorita culpei partilor. Da se suspenda pe perioada judecarii celuilaltproces. De la comunicare.
Cel ce o solicita.
Nu inteleg ce cumulare daca procesul s-a suspendat.Nu exista taxa de atasare
Multumesc Av .Antoanela.Al doilea proces este unul de anulare a contractului de vanzare a imobilului din procesul de partaj.Imobilul este cumparat de fratele meu si actuala sotie dupa divort dar fosta cumnata a cerut recunoasterea unui drept de superficie asupra imobilului cu pricina si l-a trecut in partaj chiar daca are alti proprietari.Apoi a suspendat partajul si a deschis cel de anulare a actului de vc.In acest al doilea proces a cerut sa se ataseze primul tocmai a se dovedi prescriptia instinctiva.Nu sunt cu pregatire juridica dar tot ce se intampla fratelui meu depaseste firescul.Mai dau lamuriri.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol, termen de perimare DUNIC DUNIC Buna seara Rog sa fiu ajutat in deslusirea urmatoarei situatii: intr-un dosar judecat dupa vechiul COD (dasarul A), s-a pronuntat Decizia in RECURS. De 5 luni ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc advsys advsys Buna ziua Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in ... (vezi toată discuția)
Perimat- repunere pe rol sau ..? alinacot alinacot buna, am si eu o intrebare. am deschis un proces de divort in anul 2010 la care fostul sot a facut apel pe baza culpei comune.pe apel nu s-a mai prezentat iar ... (vezi toată discuția)