avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare tardiva a unui contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare tardiva a unui contract de munca

Cum se poate inregistra tardiv un contract de munca pe anul 2010 pentru perioada 20 septembrie- 22 octombrie? Sau ce as putea sa fac pentru a acoperi o perioada de 23 de zile din octombrie 2010, care imi lipsesc intre terminarea masteratului si angajarea mea in campul muncii, pentru a avea 12 luni lucrate in vederea obtinerii indemnizatiei de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 28 Martie 2011
1. Care este data preaconizata a nasterii?

2. Ceea ce doriti dvs se poate, sub riscul sanctionarii angajatorului respectiv .
Data preconizata a nasterii este 20 iunie.
In acest caz, perioada luata in calcul ar fi 20 iunie 2010 - 20 iunie 2011.
Potrivit OUG nr.111/2010:
- se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului.
- prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului.
- prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut mai sus.
Avand in vedere aceste prevederi, consider ca veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu daca iau indemnizatie deea2 deea2 buna ziua ,sunt insarcinata din 5 mai lucrez am avut intreruperi 10 zile .urmeaza sa nasc in martie pe 20 2017 .am mai lucrat si in trecut dar am intreruperi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ghitacorina ghitacorina buna ziua. am o intrebare: in luna ianuarie 2013 am ramas insarcinata, preconizez data nasterii aprox 15-19 octombrie2013. ma intreseaza daca voi avea dreptul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Amaliaenescu Amaliaenescu Buna ziua. Ma aflu in cele 60 de zile (de la incheierea concediului maternal) disponibile pentru depunerea dosarului de indemnizatie. Am dat de o mare ... (vezi toată discuția)