avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Ma aflu in cele 60 de zile (de la incheierea concediului maternal) disponibile pentru depunerea dosarului de indemnizatie. Am dat de o mare problema, si anume: in primele luni de munca, angajatorul mi-a trecut foarte putine zile lucrate (desi eu am lucrat toate zilele muncitoare), astfel: aprilie 2015-1 zi, mai 2015-5 zile, iunie 2015- 5 zile si iulie 2015-6 zile. In conditiile astea mi s -a spus ca nu ma incadrez sa primesc indemnizatia. Nu am un alt loc de munca anterior de unde sa aduc adeverinta, aceste 12 luni fiind singurele luni in care am muncit dupa terminarea masterului. Ce pot face in conditiile astea? Angajatorul poate face vreo modificare la numarul de zile lucrate (desi a trecut un an si vreo 3 luni)? Daca fac plangere la ITM se rezolva ceva? Mai am termen pana la sfarsitul lunii iunie sa depun dosarul.
Cel mai recent răspuns: Amaliaenescu , utilizator 11:36, 17 Iunie 2016
Daca faceti sesizare la ITM, atunci se va efectua un control la societate pentru a se constata sau nu cele aspectele mentionate de dvs in petitie.

Daca se constata veridicitatea celor semnalate , atunci ITM-ul va trasa ca masura pentru angajator remedierea problemelor depistate intr-o anumita perioada de timp..
1. Spuneti data nasterii copilului si ce statut ati avut in fiecare luna din cele 24 de luni premergatoare nasterii.

2. Si perioada de masterat la zi este eligibila pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC).
Masterul (la zi) l-am inceput in 2013 si l-am terminat in prima jumatate a anului 2015 (nu-mi amintesc exact luna incheierii studiilor, dar o sa ma interesez). Contractul de munca la firma aceasta a inceput pe 7 aprilie 2015. Copilul s-a nascut pe 15 martie 2016.
Amaliaenescu a scris:

..... Copilul s-a nascut pe 15 martie 2016.

In acest caz, perioada eligibila pentru CCC este aprilie 2015 - martie 2016

astfel: aprilie 2015-1 zi, mai 2015-5 zile, iunie 2015- 5 zile si iulie 2015-6 zile.....

Doar aceste luni au problema aceasta sau mai aveti ?
Doar acestea, in rest am norma intreaga.

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatie crestere copil nika_ralu nika_ralu Sunt angajata din data de 1 august 2014 cu contract de munca,am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc in jurul datei de 17 iulie 2015,calculand nu sunt 12 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bobolotionel bobolotionel daca am fost angajat in din 15 07 2015 si sotia naste in iunie 2016 am dreptul la concediu de crestere al copilului? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? rosoiu roxana rosoiu roxana Buna ziua! Cum pot sa beneficiez de indemnizatie dc sunt angajata din 7.10.2016 si am avut in 2015 somaj (ianuarie -8.09.2015.)si ar trebui sa nasc in 17. 07. ... (vezi toată discuția)