avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Ma aflu in cele 60 de zile (de la incheierea concediului maternal) disponibile pentru depunerea dosarului de indemnizatie. Am dat de o mare problema, si anume: in primele luni de munca, angajatorul mi-a trecut foarte putine zile lucrate (desi eu am lucrat toate zilele muncitoare), astfel: aprilie 2015-1 zi, mai 2015-5 zile, iunie 2015- 5 zile si iulie 2015-6 zile. In conditiile astea mi s -a spus ca nu ma incadrez sa primesc indemnizatia. Nu am un alt loc de munca anterior de unde sa aduc adeverinta, aceste 12 luni fiind singurele luni in care am muncit dupa terminarea masterului. Ce pot face in conditiile astea? Angajatorul poate face vreo modificare la numarul de zile lucrate (desi a trecut un an si vreo 3 luni)? Daca fac plangere la ITM se rezolva ceva? Mai am termen pana la sfarsitul lunii iunie sa depun dosarul.
Cel mai recent răspuns: Amaliaenescu , utilizator 11:36, 17 Iunie 2016
Angajatorul este dispus sa modifice zilele lucrate de mine,ca sa primesc indemnizatia, dar mai am o intrebare: cum ar trebui modificate (minimul) cele 4 luni pentru a ma incadra? Va reamintesc ca am 4 luni cu cotizatia astfel: aprilie-1 zi, mai-5 zile, iunie-5 zile, iulie-6 zile.
Sa inteleg ca daca ar modifica doar o luna, astfel incat sa fie mai mult de jumatate din numarul de zile din luna lucrate m-as incadra (sa ramana doar 3 luni cu mai putin de jumatate)? sau trebuie modificate toate?
@ Amaliaenescu

Modificarile trebuie sa aiba in vedere sa aveti in acele luni :
- aprilie : minim 11 zile lucratoare

- mai : minim 10 zile lucratoare

- iunie : minim 11 zile lucratoare

- iulie : minim 12 zile lucratoare

sau

- numai : iulie : minim 12 zile lucratoare . In acest caz, vor deveni aplicabile prevederile art.4 alin.3 din OUG nr.111/2010.


art. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.

(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).

(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
Am inteles, multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatie crestere copil nika_ralu nika_ralu Sunt angajata din data de 1 august 2014 cu contract de munca,am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc in jurul datei de 17 iulie 2015,calculand nu sunt 12 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bobolotionel bobolotionel daca am fost angajat in din 15 07 2015 si sotia naste in iunie 2016 am dreptul la concediu de crestere al copilului? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? rosoiu roxana rosoiu roxana Buna ziua! Cum pot sa beneficiez de indemnizatie dc sunt angajata din 7.10.2016 si am avut in 2015 somaj (ianuarie -8.09.2015.)si ar trebui sa nasc in 17. 07. ... (vezi toată discuția)