avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... insolventa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

insolventa

Ce se întâmplă în cazul în care o societate de asigurări este în insolvenţă ?
Cum îşi recuperează debitorii săi datoriile ?
Daca firma nu a fost preluata de o alta firma exista o regula ca intai se achita datoriile firmei si apoi se vor inchide portile. Dar nu cred sa existe asa ceva in Romania. Aici toate firmele de asigurari romanesti au fost preluate de firme straine.
Asa cum exista un fond de garantare al depozitelor bancare, tot asa exista si un Fond de garantare din domeniul asigurarilor, care poate fi accesat in momentul falimentului unei societati de asigurare. Acesta este reglementat prin Legea nr.136/1995 si este destinat protejarii asiguratilor, beneficiarilor asigurarii, precum si tertelor persoane pagubite, in cazul in care societatea asiguratoare se afla In stare de insolvabilitate.
Acest fond e realizat prin contributia tuturor asiguratorilor si este administrat de C.S.A.
De asemenea, e bine de stiut ca Fondul de garantare a asigurarilor a platit despagubiri pentru asigurati apartinand [EDITAT]
Iata si o adresa: Departamentul Fond de Garantare din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, str. Popa Petre nr.24, sector 2, Bucuresti.:)
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eins rca Hanuka Hanuka As dori sa stiu daca cineva stie cate ceva de firma de asigurari EUROINS. In urma unui accident de masina cu daune mi s-a spus ca este declarata ca firma in ... (vezi toată discuția)
Asigurare astra Zarrys Zarrys Buna seara. Am fost lovit in parcare de o domna ce are masina asigurata la ASTRA. Am intocmit amiabila si am completat o cerere pentru intocmire dosar daune ce ... (vezi toată discuția)
Asigurare casa cumparator in cazul unui precontract dansara2002 dansara2002 Buna ziua Va rog sa-mi dati o solutie juridica in urmatorul caz: am cumparat o casa de valoare relativ mare in baza unui precontract: am dat aproape jumate ... (vezi toată discuția)