As dori sa stiu daca cineva stie cate ceva de firma de asigurari EUROINS.
In urma unui accident de masina cu daune mi s-a spus ca este declarata ca firma in faliment si ca nu imi voi putea repara masina pe asigurarea vinovatului, asigurat RCA la aceasta firma.
In acelasi contex as dori un sfat juridic: cum pot sa-mi recuperez banii pentru reparatia masinii mele.
Va multumesc!
Va puteti adresa Fondului de garantare de la Comisia de supraveghere a Asigurarilor. Vizitati urmatorul site si veti obtine toate informatiile de care aveti nevoie : [ link extern ] /-
EUROINS -fostul ASITRANS, este inca in lista CSA.
Pentru linistire,chiar daca sunt probleme:
Legea 136/1995 CAPITOLUL IV Fonduri de protectie
Art. 60. - În vederea protejarii asiguratilor, prin contributia asiguratorilor, se constituie Fondul de protejare a asiguratilor destinat platilor de despagubiri si sume asigurate în caz de faliment al societatilor comerciale din domeniul asigurarilor.
Fondul se va constitui si se va administra de catre Oficiul de supraveghere a activitatii de asigurare si reasigurare din Ministerul Finantelor, care va stabili anual o cota procentuala ce se va aplica asupra volumului de prime brute încasate de societatile de asigurare, de asigurare-reasigurare si de reasigurare si va elabora norme privind utilizarea acestuia.