avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... EINS RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

EINS RCA

As dori sa stiu daca cineva stie cate ceva de firma de asigurari EUROINS.
In urma unui accident de masina cu daune mi s-a spus ca este declarata ca firma in faliment si ca nu imi voi putea repara masina pe asigurarea vinovatului, asigurat RCA la aceasta firma.
In acelasi contex as dori un sfat juridic: cum pot sa-mi recuperez banii pentru reparatia masinii mele.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Hanuka , utilizator 08:58, 19 Martie 2009
In cazul in care nu va puteti obtine banii de la asigurari va trebui sa dati in judecata conducatorul vinovat de accident.
Va puteti adresa Fondului de garantare de la Comisia de supraveghere a Asigurarilor. Vizitati urmatorul site si veti obtine toate informatiile de care aveti nevoie : [ link extern ] /-
EUROINS -fostul ASITRANS, este inca in lista CSA.
Pentru linistire,chiar daca sunt probleme:
Legea 136/1995 CAPITOLUL IV Fonduri de protectie
Art. 60. - În vederea protejarii asiguratilor, prin contributia asiguratorilor, se constituie Fondul de protejare a asiguratilor destinat platilor de despagubiri si sume asigurate în caz de faliment al societatilor comerciale din domeniul asigurarilor.
Fondul se va constitui si se va administra de catre Oficiul de supraveghere a activitatii de asigurare si reasigurare din Ministerul Finantelor, care va stabili anual o cota procentuala ce se va aplica asupra volumului de prime brute încasate de societatile de asigurare, de asigurare-reasigurare si de reasigurare si va elabora norme privind utilizarea acestuia.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date. Sunt foarte bune si de mare ajutor!
Inca o data mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine imi repara masina? anonim anonim CINE IMI REPARA MASINA ACCIDENTATA Accident auto.VInovatul asigurat RCA iar pagubitul asigurat CASCO.Cei doi sunt asigurati la societati de asigurari ... (vezi toată discuția)
Problemecu euroins ContSters115952 ContSters115952 La sfarsitul lunii Septembrie am avut accident de masina iar vinovatul avea asigurare la Euroins . A doua zi am fost la sediul Euroins unde s-a facut ... (vezi toată discuția)
Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)