Buna ziua, am si eu nevoie de parerea sincera a voastra. Pe scurt, intentionez sa intru in avocatura. Locuiesc in provincie. Anul acesta imi dau licenta, as dori sa ma indrumati catre pasi necesari meseriei de avocat. Stima
Dai examenul de intrare in Barou dupa care trebuie sa cunosti personal un avocat cu care vei lucra ,si sa prezinti un contract incheiat cu acesta pentru doi ani de stagiatura .
Dupa ce sustii examenul de licenta, sustii examenul de intrare in barou...un Barou pe care il preferi tu, probele vor fi din dr. civi, dr. penal, proceduri si organizarea profesiei de avocat - legea 51. daca vei fi admis la acest examen, trebuie sa inchei un contract cu un avocat sub indrumarea caruia vei efectua stagiul.
vei avea doi ani de stagiu, dupa care vei sustine examen de definitivat..dar asta nu cred ca intereseaza acum...mai este pana acolo :)
Mult succes!
Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat pentru a accepta un tanar stagiar? Sunt dispus sa platesc pentru acest lucru, aceasta suma va fi statuta in contract?
Sunt prevazute conditiile in statut si legea de organizare a profesiei, una din conditii este ca avocatul care v-ar accepta e sa aiba vechime neintrerupta in profesie de min. 6 ani. Succes.
daca platiti...nu este legal...nu pot fi trecuti in contract, in mod normal avocatul indrumator ofera un venit stagiarului...chiar el se scade la impozit....nu stiu daca realitatea este aceeasi cu ce scrie in lege....cei care stiu...stiu...:)