avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere filiala sau sucursala in Franta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere filiala sau sucursala in Franta

Buna ziua!
Vreau sa ma stabilesc in Franta impreuna cu familia si cum nu reusesc sa ma angajez de la distanta (mai ales ca romanii nu au drept deplin de munca acolo) m-am gandit sa fac o filiala sau sucursala (au statut diferit) a firmei din Romania.
Pentru asta am cateva intrebari si v-as fi foarte recunoscator daca ati putea sa-mi raspundeti:

-Firma din Romania (actionari eu si sotia) se ocupa de servicii Internet - totul se face de la computer deci nu ar fi nevoie de birou/office acolo, se poate face si "de acasa"
-Din cate am inteles si logic mi se pare, avand filiala sau sucursala pot deconta pe firma de aici chirie locuinta, benzina, telefon, conexiune Internet si pot avea diurna. Se plateste un impozit ceva pt. asta? Diurna cat poate fi si daca se impoziteaza de la o suma in sus, cu cat?
-Acolo vom avea statut de angajati romani sau francezi? Adica, putem beneficia de servicii medicale, indemnizatii pentru copii (care vor merge la gradninta si scoala), platim impozite statului francez? Ce impozite si cat?

Daca as face acolo o firma, ne putem angaja la propria firma (desi romanii nu au drept de angajare decat in anumite conditii) astfel intrand in sistemul lor? Adica sa ne angajam infinit mai usor dupa cateva luni la o firma locala?
-Filiala/sucursala daca va avea activitate va plati impozite statului francez sau roman?

Va multumesc foarte mul!

Alte discuții în legătură

Sucursala in franta corina61 corina61 O societate romaneasca a deschis in 2001 o sucursala in Franta. Problema ar fi urmatoarea: - in perioada 2001-2002 a avut activitatea suspendata si cu toate ... (vezi toată discuția)
Strain la o filiala din romania Alexandruhorea Alexandruhorea O firma franceza trimite un cetatean francez la filiala firmei franceze din Romania, pentru functia de director. Intrebarea mea ar fi daca firma franceza ... (vezi toată discuția)
Plata diurna deplasare+despagubiri edy68 edy68 Sunt angajat la filiala din Romania a unei firme franceze de 2 luni.In prima zi de angajare am fost trimis in Franta pentru formare profesionala,dar fara sa ... (vezi toată discuția)