avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... strain la o filiala din Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

strain la o filiala din Romania

O firma franceza trimite un cetatean francez la filiala firmei franceze din Romania, pentru functia de director.
Intrebarea mea ar fi daca firma franceza poate plati in continuare salariul cetateanului francez sau acest salariu este obligatoriu platit de catre filiala din Romania?
Daca filiala plateste cazarea (chiria) cetateanului francez, dupa aceasta suma se filiala trebuie sa plateasca impozit catre stat, adica e un fel de diurna?
Unde gasesc o lege sau o norma care reglementeaza aceste situatii? Degeaba caut.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 27 Februarie 2012
Care sunt conditiile in care societatea mama a procedat asa? ... ce raport juridic are acea persoana fata de societatea mama ?... acest lucru este posibil doar daca este detasat ...
Art. 2 Codul Muncii
Dispozitiile cuprinse in prezentul cod se aplica
c) cetatenilor straini sau apatrizi incadrati cu contract individual de munca, care presteaza munca pentru un angajator roman pe teritoriul Romaniei;


prin urmare conteaza cu cine a semna cim
Art.2 C.mun este aplicabil numai daca angajatorul este roman, insa din mesajul initial reiese ca este vorba despre societatea mama care are sediul in Franta ... in acest caz, nu pot fi aplicabile decat prevederile Directivei Parlamentului European si a Consiliului
96/71/CE din 16 decembrie 1996 privind detasarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii.
Persoana straina este angajat al societatii mama.
Dupa cum stiu filiala nu are personalitate juridica. In acest caz firma franceza plateste salariul, respectiv impozitele dupa salariu catre statul francez?

Alte discuții în legătură

Delegare in strainatate vs detasare transnationala Geri2021 Geri2021 Buna ziua! Ati putea oare sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii neclare privind [b]detasarea transnationala[/b] vs [b]delegarea externa[/b]? O firma ce ... (vezi toată discuția)
Firma de recrutare ne impune sa muncim suplimentar orelor stabilite in contract lilianaG lilianaG Suntem un grup mic detasat in Franta, agentia care ne-a trimis aici ne da de inteles ca ar trebui sa muncim peste program sa facem mai multi bani (evident din ... (vezi toată discuția)
Detasare vasilegabriel vasilegabriel Exista diferenta intre detasarea in tara si detasarea transfrontaliera (detasare in germania ) ? Multumesc (vezi toată discuția)