Sunt angajat la filiala din Romania a unei firme franceze de 2 luni.In prima zi de angajare am fost trimis in Franta pentru formare profesionala,dar
fara sa semnez nimic in acest sens.Dupa 3 saptamani in care am facut mai multe cursuri pentru obtinerea permiselor necesare desfasurarii activitatii,am inceput sa lucrez efectiv.In toata aceasta perioada,nu am beneficiat de diurna,dar mi s-au decontat banii cheltuiti pe mancare si eventual cazare(care acum este asigurata de ei).Pot solicita firmei plata diurnei corespunzatoare sau se considera ca imi asigura masa daca imi deconteaza cheltuielile ?Pentru Franta este minim 35 euro pe zi.Daca firma din Romania factureaza catre firma mama din Franta contravaloarea muncii mele se poate considera ca o detasare?In acest caz pot beneficia de conditiile mai favorabile mie,adica salariul unui angajat francez pe un post similar?
In alta ordine de idei,daca firma din Romania se inchide si noi suntem concediati putem beneficia de plati compensatorii?Sau pot cere in instanta despagubiri,avand in vedere ca sunt angajat doar de 2 luni si nu beneficiez de ajutor de somaj?Firma este deschisa doar de cateva luni si deja vor sa o inchida.
Faptul ca sunt casatorit si am copii poate fi un avantaj in instanta pentru plata unor eventuale despagubiri?Sotia este in concediu de crestere a copilului si nu lucreaza.
Mentionez ca in CIM este specificat doar salariul de baza si nimic altceva.
Dupa cum se poate vedea,sunt multe intrebari si sper sa primesc raspunsuri macar la o parte din ele daca nu la toate.
Va multumesc anticipat.
In pri,ul rind daca in CIM aveti o clauza de mobilitate nu se poate considera detasare ca sa beneficiati de diurna.Daca firma va va desface CIM fara vina dv; aveti dreptuml la masuri coàmpensatorii prevazute de CCM aplicabil