Buna ziua,
am inchiriat la finele anului trecut un apartament unei persoane fizice. Bineinteles ca am facut contarctul de inchiriere la Finante, declarand chiria reala asa cum a cerut chiriasul.
Pana in luna februarie mi-a platit chiria la timp dar de la data de 1 martie am primit de la fratele sau cheia inapoi si mi s-a transmis ca respectivul chirias a plecat in afara la prietena lui pentru a ramane acolo iar chiria nu-mi mai plateste nimeni.
Eu contractul il am facut pana la data de 31 decembrie 2011.
Ma pot duce la finante sa cer rezilierea contractului?
De ce v-am intrebat...pentru ca la finante o domnisorica de la ghiseu mi-a spus ca trebuie sa vina si chiriasul sa fie de acord cu rezilierea....chiar daca in contract nu am specificat nici o clauza de acest gen :O
Doamna Silva, nu va mai luati dupa toti "competentii" de la administratia financiara. Sunt sigur ca in contract este o clauza de reziliere, in favoarea dumneavoastra, in caz de neplata a chiriei. Contractul de inchiriere este inregistrat la finante numai cu scopul de impunere a venitului obtinut de dumneavoastra, iar numarul de inregistrare ar avea un caracter de data certa.
Practic, daca partile hotarasc sa inceteze contractul sau o parte hotaraste asta, nu este treaba finantelor, terta parte la acest contract.
Pur si simplu faceti o adresa / cerere catre finante in care prezentati situatia de fapt si solicitati stergerea din evidente a contractului respectiv.
Vedeti ca trebuie sa faceti si o declaratie rectificativa la 220, cea cu veniturile estimate...
Chirias
marinelalisman
am inchiriat apartament pe 5 ani si vreau sa scap de chirias. In contractul de la finante este stipulat doar faptul ca, contractul se reziliaza cu acordul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere
s=ana
Buna ziua!
am si eu o pb si va rog sa ma ajutati cu un sfat
de cativa ani locuim cu chirie cu contract de inchiriere. in iunie am reinoit contractul ptr un ... (vezi toată discuția)