avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum pot solutiona problema mea?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum pot solutiona problema mea?

Buna ziua,
am inchiriat la finele anului trecut un apartament unei persoane fizice. Bineinteles ca am facut contarctul de inchiriere la Finante, declarand chiria reala asa cum a cerut chiriasul.
Pana in luna februarie mi-a platit chiria la timp dar de la data de 1 martie am primit de la fratele sau cheia inapoi si mi s-a transmis ca respectivul chirias a plecat in afara la prietena lui pentru a ramane acolo iar chiria nu-mi mai plateste nimeni.
Eu contractul il am facut pana la data de 31 decembrie 2011.
Ma pot duce la finante sa cer rezilierea contractului?

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:17, 24 Martie 2011
da, sigur.
De ce v-am intrebat...pentru ca la finante o domnisorica de la ghiseu mi-a spus ca trebuie sa vina si chiriasul sa fie de acord cu rezilierea....chiar daca in contract nu am specificat nici o clauza de acest gen :O

daca e asa cum mi-ati spus atunci e ok:thumbup:
eh da... domisoricile de la ghiseu sunt niste persoane fara chef de munca si pline de birocratie... cunoastem, cunoastem...
Doamna Silva, nu va mai luati dupa toti "competentii" de la administratia financiara. Sunt sigur ca in contract este o clauza de reziliere, in favoarea dumneavoastra, in caz de neplata a chiriei. Contractul de inchiriere este inregistrat la finante numai cu scopul de impunere a venitului obtinut de dumneavoastra, iar numarul de inregistrare ar avea un caracter de data certa.
Practic, daca partile hotarasc sa inceteze contractul sau o parte hotaraste asta, nu este treaba finantelor, terta parte la acest contract.
Pur si simplu faceti o adresa / cerere catre finante in care prezentati situatia de fapt si solicitati stergerea din evidente a contractului respectiv.
Vedeti ca trebuie sa faceti si o declaratie rectificativa la 220, cea cu veniturile estimate...
trebuie sa va duceti cat mai repede, pentru ca altfel platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)
Chirias marinelalisman marinelalisman am inchiriat apartament pe 5 ani si vreau sa scap de chirias. In contractul de la finante este stipulat doar faptul ca, contractul se reziliaza cu acordul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere s=ana s=ana Buna ziua! am si eu o pb si va rog sa ma ajutati cu un sfat de cativa ani locuim cu chirie cu contract de inchiriere. in iunie am reinoit contractul ptr un ... (vezi toată discuția)