avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT INCHIRIERE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT INCHIRIERE

Buna ziua!
am si eu o pb si va rog sa ma ajutati cu un sfat
de cativa ani locuim cu chirie cu contract de inchiriere. in iunie am reinoit contractul ptr un nou an dar acum de o sapt ne-am luat ap nostru personal.l-am anuntat pe proprietar dupa efectuarea tranzactiei,implicit mutarea propriuzisa,practic mai tarziu cu 1 sapt pt a nu risca "din supare"evacuarea fortata".acum f suparat ca nu i-am spus din acea zi:stunned:ne ameninta ca ne da in judecata.cum nu ma pricep deloc, va intreb pe dvs daca are dreptate!?mentionez ca in contract nu scrie nici o clauza referitoare la instiintare ci doar "rezilierea contractului se poate face cu acordul partilor sau in cazul nerespectarii chiriasului cu privire la plata chiriei"

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: s=ana , utilizator 18:52, 21 Octombrie 2009
In 90% din cazuri contractele de inchiriere ale pers. fizice nu sunt inregistrate de catre acestea la finante pt. evitarea platii impozitului pe profit (evaziune fiscala),asta ma face sa cred ca si proprietarul in cauza nu a inregistrat contractul si deci nu cred ca va risca sa va dea in judecata intrucat dvs. puteti sa dovediti ca nu a platit impozitul pe venit.
Dar daca acest contract a fost inregistrat, si va va da in judecata atunci nu are castig de cauza,daca este cum spuneti dvs.,ca nu este o clauza care sa va impuna plata de penalitati in cazul in care ati reziliat contractul. In cel mai rau caz, daca nu va faceti apararea bine, o sa pierdeti si o sa trebuiasca sa platiti valoarea contractului pana la sfarsitul anului,ceea ce e putin probabil.
doar in cazurile enumerate de dvs ., se specifica in contract ca acesta se reziliaza ?
nu se mentioneaza si posibilitatea rezilierii unilaterale a contractului ?
pt ca in caz contrar, proprietarul ar cam avea sanse de castig in instanta , daca are si contractul inregistrat la finante ..
nu stiu daca il are inregistrat la finante
in contract numai atat scrie ca rezilierea se face cu acordul partilor sau in cazul neplatii chiriei:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere silver silver Va rog sa ma ajutati trebuie sa reziliez un contract de chirie, chiriasul ma duce cu vorba nu a platit de 2 luni. Trebuie sa am ceva concret ca au primit ... (vezi toată discuția)
Contract de chirie catyusha26 catyusha26 Buna seara, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns: Am avut un contract de inchiriere apartament intre mine-chirias si o alta persoana fizica, am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere - formalitati, sistarea impozitului utilizator35 utilizator35 Buna ziua, In calitate de persoana fizica am inchiriat o camera unei PJ pentru sediu social. In ultima luna nu mi-a mai platit chiria si in contractul de ... (vezi toată discuția)