avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FURT DE LA LOCUL DE MUNCA PRIN FIRMA DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FURT DE LA LOCUL DE MUNCA PRIN FIRMA DE CURIERAT,URGENT!!!!

BUNA ZIUA,
Am facut un lucru regretabil am sustras de la firma un produs (valoare mica 200-300ron) si l-am trimis printr-o firma de curierat la adresa mea. Aceasta expeditie a fost reperata si m-au denuntat la politie. Am recunoscut fapta in fata sefului inainte sa se duca la politie si in fata politistilor printr-o declaratie.intrebarea mea este ce risc in acest moment ?
Mai exista litera i pt. cartea de munca sau ?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:26, 9 Iunie 2008
Nu mai exista litera i din Codul muncii, noul Cod al muncii oferind posibilitatea angajatorului sa stabileasca singur care sunt abaterile disciplinare. Aceasta nu inseamna ca nu riscati sa fiti concediat. Este de la sine inteles ca trebuie sa restituiti bunul sau contravaloarea acestuia. In acest moment sunteti la mana angajatorului care va poate formula plangere penala pentru furt, situatie in care va poate si suspenda contractul individual de munca pana la definitivarea anchetei. Riscati doua lucruri: sa fiti concediat si sa vi se intocmeasca un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt.
S-a intocmit plangerea la sectia de politie si am recunoscut fapta, mentionez ca nu am mai avut alte antecedente.Valoarea pagubei destul de mica.am semnat la loacul de munca o instiintare de suspendare a dreptului de mai lucra in acea firma.
se poate retrage plangerea de catre firma?
Daca firma nu doreste sa isi retraga plangerea nu o va face.
Dupa efectuarea cercetarii disciplinare prealabile veti primi o comunicare prin care vi se aduce la cunostinta sanctionarea primita.
Despre suspendarea dreptului de a lucra intr-o firma, adica suspendarea contractului individual de munca, Legea 53/2003 Codul Muncii spune asa:

Art. 52. [suspendarea din iniţiativa angajatorului]
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;
b) ca sancţiune disciplinară;
c) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
d) în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
e) pe durata detaşării.
(2) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi c), dacă se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca lumi007 lumi007 Buna ziua , daca in cadrul unei activitati,se presupune ca un angajat a comis o infractiune in care este implicata si politia ,pentru ce perioada i se poate ... (vezi toată discuția)
Situatie complexa wittman wittman Buna Ziua, am si eu o situatie in care sunt cam in ceata,deci, in functia mea de conducere intr o firma am luat decizia de a scoate niste obiecte din ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca in lipsa de dovezi si explicatii Biancaradoi Biancaradoi Buna ziua,ma numesc X si sunt din Calafat,judetul Dolj. Lucrez ca responsabil de sectie de 11 ani la firma [editat] . In data de 24.10.2013 o muncitoare din ... (vezi toată discuția)