avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 2 dosare consecutive: dosar civil (divort) + dosar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

2 dosare consecutive: dosar civil (divort) + dosar penal (adulter)

Buna ziua!

Divortul nostru este mai putin obisnuit. Intre mine si sotia mea este o diferenta de varsta de 16 ani (ea este mai tanara cu 16 ani). Suntem casatoriti din anul 2006. Noi am trait (si traim in continuare) exclusiv in Bucuresti. Din anul 2009, noi ne-am despartit in fapt, in sensul ca nu mai locuim de atunci impreuna. Inca din anul 2008, cand evident ca noi inca mai locuiam impreuna, stiam prea bine faptul ca ea ma inseala cu o persoana cu care acum isi si doreste sa ramana pe mai departe impreuna! In anii 2008 si 2009, desi aveam probe, eu am adoptat o atitudine extrem de toleranta fata de aceasta situatie, inchizand voit ochii fata de acest adulter, in marea speranta ca, poate, lucrurile se vor mai estopma, cand, in realitate, s-au agravat! In luna octombrie 2010, fara sa-mi spuna in nici un fel, sotia mi-a intentat divort. Am avut deja un prim termen de judecata la finalul lunii februarie 2011. La acest termen de judecata, ultima mea speranta ca s-ar mai putea salva casnicia noastra s-a spulberat. Chiar daca noi NU avem nici un copil, totusi, divortul prin notarul public sau la starea civila este cu totul imposibil, in cazul nostru, pentru simplul motiv ca sotia respinge categoric aceasta varianta!

Motivul pentru care va scriu este urmatorul: as dori sa angajez un avocat care sa formuleze pentru mine o plangere prealabila de punere in miscare a actiunii penale pentru comiterea de catre sotia mea, IN FORMA CONTINUATA, a infractiunii de adulter (art. 304 Cod penal). Miza cea mai importanta pentru mine nu este insa ca sotia mea sa raspunda penal, pana la urma, ci miza pe departe cea mai importanta pentru mine o reprezinta faptul ca DOSARUL CIVIL DE DIVORT SA FIE INTRERUPT (SUSPENDAT) TOTAL PANA LA RAMANEREA DEFINITIVA SI IREVOCABILA A DECIZIEI DIN DOSARUL PENAL CARE VIZEAZA SAVARSIREA INFRACTIUNII DE ADULTER. Cu alte cuvinte, ceea ce este esential pentru mine e SA CASTIG CAT MAI MULT TIMP si SA AMAN DIVORTUL CAT MAI MULT CU PUTINTA. As spera foarte mult ca se aplica cazului nostru art. 19, alin. 2 din "Codul de procedura penala":

"Judecata in fata instantei civile (adica procesul de divort care are al 2-lea termen in 01 aprilie) se suspenda pana la rezolvarea DEFINITIVA a cauzei penale (adica dosarul penal pentru adulter, pe care as dori sa-l intenteze un avocat pentru mine)".

A doua si ultima mea intrebare se plaseaza in urmatorul context: detin informatii certe ca sotia mea va aduce deja martorii la cel de-al doilea termen de judecata in procesul de divort (desi la primul termen s-a amanat cauza pentru angajare aparator). Sunt perfect constient cat de tendentios si de mincinos vor vorbi martorii alesi de catre sotie, martori care am toate motivele sa fiu convins ca se vor face vinovati de comiterea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 260 Cod penal, adica infractiunea de "marturie mincinoasa". In eventualitatea in care marturia a cel putin unuia dintre martorii sotiei va intruni -- asa cum am toate motivele sa ma astept -- elementele constitutive ale infractiunii de "marturie mincinoasa", atunci intreb daca as putea obtine acelasi lucru, adica ca DOSARUL CIVIL DE DIVORT SA FIE INTRERUPT (SUSPENDAT) TOTAL PANA LA RAMANEREA DEFINITIVA SI IREVOCABILA A DECIZIEI IN DOSARUL PENAL CARE VIZEAZA SAVARSIREA INFRACTIUNII DE MARTURIE MINCINOASA.

In concluzie, cele doua intrebari ale mele se refera la faptul daca as putea obtine SUSPENDAREA TOTALA a dosarului civil de divort PANA LA RAMANEREA DEFINITIVA SI IREVOCABILA A DECIZIEI IN DOSARUL PENAL CARE VIZEAZA fie SAVARSIREA INFRACTIUNII DE adulter, fie COMITEREA (EXTREM DE PROBABILA A) INFRACTIUNII DE marturie mincinoasa.

Va multumesc, in mod anticipat, pentru un posibil raspuns.
SILVANAA90 a scris:

Buna ziua!
Dnul.Nicolae Slava,eu sunt partizana separarilor-divorturilor ( daca nu se mai poate convietui in cuplu) civilizate.
Nu va prelungiti "agonia',este clar ca nu se mai poate remedia cu nimic aceasta casnicie.Sotia este cu o alta persoana,dvs.incercati sa prelungiti chinul amindurora.
Palma morala ,nu o vad a fi prin reclamarea adulterului doamnei,( asta o va ambitiona si mai mult),ci pur si simplu acordati-i divortul ,fiti intelegator in continuare,faceti-o sa se simta jenata de bunatatea aratata fata de dinsa,sa simta-vada ce pierde..un om bun .
Nu uitati,ca dragoste cu sila nu se face,dar amintirile ramin.
Gustul...aroma,acestei casnicii,pastratile nealterate.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deacord cu tine SILVANA, "dragostea cu sila nu se poate",,, dar d-nul Nicolae trebuie sa-si reaprecieze situatia si, nu are alceva de facut decat sa se impace cu el insusi, O casnicie ratata nu inseamna ca s-a sfarsit totul. Intradevar am putut observa ca si-a iubit sotia fara nici o rezerva, acum trebuie sa faca acel sacrificiul de a o pastra numai in inima lui, dar cand isi va da seama ca a iubit pe cine nu a trebuit, va privi viata din alt unghi. Eu ii pot spune ca viata trebuie sa mearga inainte nu se opreste, prin divortul care il are in solutionare.
Ii doresc numai bine ...,,,,:((
Dnul.Manole,

acum trebuie sa faca acel sacrificiul de a o pastra numai in inima lui,

Tocmai asta nu face dinsul,nu se poate impaca cu pierderea sotiei.
Din dragoste,din ( posesiune) nu se poate rupe si greseste,tinind cu tot dinadinsul sa-si prelungeasca durerea.
Dragostea doare uneori,si dinsul tine cu tot dinadinsul sa o mai pastreze macar si-n acel certificat de casatorie.
Mi-e tare teama ca totul sa nu degenereze,din prea multa dragoste sa nu se ajunga la ura.Dinsul nu ar merite asta,ar fi pacat.
Parerea mea este sa lase aceasta casnicie sa se stinga lin,fara alte "reglari de..sentimente ".Lasa loc de "Buna ziua".
Nu se stie niciodata ce-ti rezerva viata...
Si eu ii doresc numai bine domnului Slava,Mie imi plac ff.mult cuplurile cu diferente mari de virsta,sunt interesante,frumoase...ma rog...:luck:
care ar fi finalitatea urmarita?
bun bun..sa zicem ca ati gasi o modalitatea sa prelungiti...dar va ajuta cu ceva...pierdere de timp...mai bine...capul sus...va priviti in ochi..va spuneti la revedere si..porniti pe drumuri diferite...cu cat incheiati mai devreme aici..cu atat va puteti echilibra mai repde...si vedea de viata dumneavoastra...
mult succes
Domnule,

Ati putea gasi un avocat care sa va promita aceste lucruri, ma indoiesc ca veti gasi unul care sa si obtina ceea ce doriti.
Adulterul nu mai este pedepsit de lege [editat].
Marturia mincinoasa este dificil de probat si nu cred ca avocatul sotiei va recurge la o astfel de strategie.
Martorii vor spune ca nu mai locuiti impreuna de foarte mult timp, motiv suficient pentru desfacerea casatoriei. Casatoria poate fi desfacuta si din vina ambilor soti, , nepotrivire ( diferenta de varsta fiind un argument foarte bun, din pacate ptr dvs.) nu trebuie sa demonstreze neaparat ca dvs ati fi vinovat de divort.

Prin urmare, scopul urmarit de dumneavoastra nu poate fi realizat. chiar daca, prin manevre avocatesti abile, se va intarzia procesul, nu cred ca aveti sanse sa evitati finalul - ma refer aici la admiterea actiunii de desfacere a casatoriei.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Buna seara,
Ramin la parerea mea.Acordati-i divortul sotiei, si urmati-va cursul vietii.Sunteti un barbat atragator,o profesie frumoasa si cu siguranta aveti multe de oferit unei femei ( indiferent de virsta).
Sunt sigura ca veti cunoaste o doamna care sa merite si va aprecia sentimentele frumoase oferite de dvs.:luck:

Alte discuții în legătură

Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Adulterul bianca26 bianca26 adulterul este pedepsit prin codul penal? (vezi toată discuția)
Adulter ContSters134265 ContSters134265 Adulterul nu mai este infractiune, dar vinovatii ce sanctiuni risca? (vezi toată discuția)