avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adulterul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adulterul

adulterul este pedepsit prin codul penal?
Potrivit actualului cod penal, adulterul nu este pedepsit...in trecut era insa incriminat! Asta nu inseamna ca cei vinovati pot sta linistiti - ar trebui sa le ramana pe constiinta...
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Deocamdata este incriminat. Noul Cod Penal nu este in vigoare inca!:)
Adulterul a fost dezincriminat prin Legea 278/2006, deci nu mai este infractiune.
Nu e incriminat , a fost , ce-i drept , odata , insa poate fi invocat cu succes ca motiv de divort , pentru retinerea culpei exclusive a persoanei care a avut o relatie extraconjugala.
Adulterul nu mai este infractiune in actualul cod penal.

Alte discuții în legătură

despre "adulter" ce se poate spune in noile conditii soci-economice?? Manole Dumitru Manole Dumitru Este bine ca \"adulterul' nu mai constituie fapta penala, doar ca proba si motiv de divort in instanta? Astept cele mai concludente si pertinente ... (vezi toată discuția)
Se pedepseste incestul sau nu? nicoleta_leta nicoleta_leta buna tuturor! http://www.mediafax.ro/social/noul-cod-penal-nu-incrimineaza-incestul-intre-adulti-4046693 dezbateam aseara acest subiect cu niste ... (vezi toată discuția)
Santaj / amenintare letuta letuta Acum catva timp am avut o perioada mai putin fericita in relatia cu sotul meu si am acceptat o aventura de o noapte cu un coleg de serviciu.Desi ii spusesem ca ... (vezi toată discuția)