avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adulterul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adulterul

adulterul este pedepsit prin codul penal?
Din pacate, in aceste vremuri in care adulterul a devenit un fenomen aproape normal ( insa nu unul generalizat, ca altfel am fi un popor de infractori) , ar fi intr-adevar absurda o astfel de incriminare.Se stie ca legile cad in desuetudine. Si nu ar mai da bine sa fim catalogati nici noi desueti:D Ne raman normele morale, aruncatul cu piatra...
Si ce pretentii sa mai avem cand noul cod dezincrimineaza pana si incestul? Aici , in opinia mea se greseste enorm .De unde atata toleranta pentru ceva care este impotriva firii? incestul era o fapta considerata deosebit de grava inca de pe vremea codului lui Hammurabi. Dintr-o relatie adulterina macar exista sansa nasterii unor copiii sanatosi insa dintr-una incestuoasa...
cer_senin a scris:

va intreb: poate cere daune morale cel inselat in casnicie?
multumesc!

Desi in Romania nu exista nicio hotarare judecatoreasca in acest sens, consider ca se pot cere daune morale doar ca trebuie probat prejudiciul.
Poate fi considerata ca o fapta delictuala care incalca normele de drept.
Instantele ar fi insa foarte refractare in a judeca favorabil o astfel de cerere.In plus, va trebui sa timbrati la valoare actiunea.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

despre "adulter" ce se poate spune in noile conditii soci-economice?? Manole Dumitru Manole Dumitru Este bine ca \"adulterul' nu mai constituie fapta penala, doar ca proba si motiv de divort in instanta? Astept cele mai concludente si pertinente ... (vezi toată discuția)
Se pedepseste incestul sau nu? nicoleta_leta nicoleta_leta buna tuturor! http://www.mediafax.ro/social/noul-cod-penal-nu-incrimineaza-incestul-intre-adulti-4046693 dezbateam aseara acest subiect cu niste ... (vezi toată discuția)
Santaj / amenintare letuta letuta Acum catva timp am avut o perioada mai putin fericita in relatia cu sotul meu si am acceptat o aventura de o noapte cu un coleg de serviciu.Desi ii spusesem ca ... (vezi toată discuția)