Neee! Legalizam concubinajul, contractul prenuptial si incriminam adulterul? Apoi el a fost dezincriminat pentru ca a devenit desuet prin faptul ca fiind asa greu de probat, era asa greu si de condamnat.
Parerea mea!:secret:
Iar daca vorbim serios, nu cred ca o societate a secolului XXI mai poate functiona dupa precepte biblice, oricat de puternica ar fi institutia Bisericii si oricata ipocrizie ar putea ascunde subita redescoperire a lui Dumnezeu dupa '89 (societatile au evoluat dupa Copernic si Galilei).
In alta ordine de idei: daca se reincrimineaza adulterul, sotul adulterin condamnat va mai continua casatoria dupa ispasirea pedepsei? Si-asa sunt atat de multe lucruri anapoda, asta ar mai lipsi, sa ramana victima legata de calau (nu mi-e clar care ar fi victima si care calaul, dar cred ca pe rand sau fiecare pentru fiecare, ca sa nu fie reprosuri...)
Poate :offtopic:
Este adevarat ca adulterul se poate proba prin proces verbal de constatare a infractiunii flagrante? Cine face acel proces verbal ca sa nu poata fi contestat in instanta :rolleyes:
flagrant? la noi? nu tine nici la spaga, dar la... :giggle: ar fi una! orice inscris conteaza, daca poate fi sustinut de alte probe, dar daca nu-l semneaza?
Eu cred ca e o gluma buna si cam atat.:giggle:
Am gasit urmatorul fragment, neargumentat prin trimiteri la anumite articole, paragrafe etc. asa cum ne-am obisnuit pe avocatnet:
Pentru a se putea demonstra infractiunea de adulter, Legea ( care, ca nu scrie:-/) prevede ca proba infractiunii trebuie sa fie facuta fie prin procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante, fie prin scrisori ce emana de la sotul vinovat (scrisorile primite de oricare dintre soti neputand fi probe in proces indiferent de continutul acestora !).
Si daaa, mi se pare ridicol, de-aia am intrebat daca este adevarat ca exista in Penal sau in oricare alta parte asemenea prevedere :)
Sau era asa inainte de a scoate adulterul de pe lista infractiunilor?
art. 304 Cod penal (adulterul)-din categoria infractiunilor contra familiei
Fapta persoanei casatorite de a avea relatii sexuale afara de casatorie se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 6 luni sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a sotului nevinovat.
Sotul nevinovat poate cere oricand incetarea urmaririi penale sau a procesului penal, iar dupa ramanerea definitiva a hotararii, incetarea executarii pedepsei.
Proba adulterului se poate face numai prin procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante sau prin scrisori care emana de la sotul vinovat.
Urmarirea sau procesul penal inceteaza si in caz de moarte a sotului care a facut plangerea, precum si in caz de anulare a casatoriei sotului vinovat.
Urmarirea penala nu poate incepe daca fapta a fost comisa dupa indemnul sau incurajarea celuilalt sot, sau daca viata conjugala era intrerupta in fapt si sotii traiau despartiti.
Dispozitiile art. 27 (instigator sau complice) nu sunt aplicabile.
Procesul-verbal de constatare a infractiunii urma sa fie facut de agentul constatator-militianul:))
Eu ma "raliez" opiniei lui Caragiale "Intr-o soţietate făra moral si fără prinţip, va sa zică ... că nu le are!":happy:
:offtopic: Erau cele mai frumoase cursuri ... ei, ce vremuri!