>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Am gasit urmatorul fragment, neargumentat prin trimiteri la anumite articole, paragrafe etc. asa cum ne-am obisnuit pe avocatnet:
Pentru a se putea demonstra infractiunea de adulter, Legea ( care, ca nu scrie:-/) prevede ca proba infractiunii trebuie sa fie facuta fie prin procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante, fie prin scrisori ce emana de la sotul vinovat (scrisorile primite de oricare dintre soti neputand fi probe in proces indiferent de continutul acestora !).
Si daaa, mi se pare ridicol, de-aia am intrebat daca este adevarat ca exista in Penal sau in oricare alta parte asemenea prevedere :)
Sau era asa inainte de a scoate adulterul de pe lista infractiunilor?
flagrant? la noi? nu tine nici la spaga, dar la... :giggle: ar fi una! orice inscris conteaza, daca poate fi sustinut de alte probe, dar daca nu-l semneaza?
Eu cred ca e o gluma buna si cam atat.:giggle:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Sigur ca e dezmat, dar a fi atat de la-ndemana divortul, a legaliza concubinajul (am in vedere comunitatea de bunuri ale concubinilor) pe latura civila, nu intra intr-un grav conflict cu legea penala, care ar reincrimina adulterul? Si care ar fi, pana la urma, finalitatea acestei incriminari?! Cum am scris de incoerent, asa de incoerent vad un asemenea demers.
Nici nu cred intr-o renastere subita a lui homo religiosus, ci imai degraba consider o ipocrizie ofensatoare in aceste acte de pretinsa traire religioasa. Evident, las partea cuvenita de sinceritate acelora care chiar traiesc astfel, desi sunt prea putini ca sa poata fi luati ca exemplu si nici nu sunt printre "problemele lumesti". Apoi, sa nu uitam ca societatea este "Patul lui Procust", chiar in decadenta ei.
~ final discuție ~