avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Despre \"ADULTER\" ce se poate spune in noile ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Despre "ADULTER" ce se poate spune in noile conditii soci-economice??

Este bine ca "adulterul' nu mai constituie fapta penala, doar ca proba si motiv de divort in instanta?
Astept cele mai concludente si pertinente raspunsuri..=D>
havera a scris:

Am gasit urmatorul fragment, neargumentat prin trimiteri la anumite articole, paragrafe etc. asa cum ne-am obisnuit pe avocatnet:

Pentru a se putea demonstra infractiunea de adulter, Legea ( care, ca nu scrie:-/) prevede ca proba infractiunii trebuie sa fie facuta fie prin procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante, fie prin scrisori ce emana de la sotul vinovat (scrisorile primite de oricare dintre soti neputand fi probe in proces indiferent de continutul acestora !).

Si daaa, mi se pare ridicol, de-aia am intrebat daca este adevarat ca exista in Penal sau in oricare alta parte asemenea prevedere :)

Sau era asa inainte de a scoate adulterul de pe lista infractiunilor?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Daca ne referim ca proba "..fie prin scrisori care emana de la sotul vinova..",,Oare, nu poti fi acuzat de "violarea corespondentei", fapta prevazuta si pedepsita de legea penala???#-o
elena138 a scris:

flagrant? la noi? nu tine nici la spaga, dar la... :giggle: ar fi una! orice inscris conteaza, daca poate fi sustinut de alte probe, dar daca nu-l semneaza?
Eu cred ca e o gluma buna si cam atat.:giggle:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Am cunoscut din vremuri dedemult cand un consilier juridic al BNR a facut 9 luni de inchisoare pe nedrept. I-s-a aranjat flagrantul artificial ca sa fie arestat si pila lui X trebuia sa-i ia locul.. Mai treaba cu flagrantul este si in functie de unele interese, pe care le are cineva de sus impotriva altuia, daca este incomod...sau sa arate ca are activitate in serviciul pe care si-l presteaza. Adica daca vrei sa prinzi pe cineva ca obtine foloase necuvenite nu-l prinzi,,,Hai sa fim seriosi, sau sotul X merge la vecina Y sa serveasca o cafea...Dar nu se vrea sa fim cat mai reveptivi ce se poate si ce nu.
Privind adulterul la ora actuala pe toate canalele Tv. sunt prezentate ca subiecte de inalta "grazavie" a ei sau a lui...etc., asta a adus noua evolutie a societatii, "desmatul si lipsa de respect fata de valorile adevarate ale societati.''
=D>=D>

Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Sigur ca e dezmat, dar a fi atat de la-ndemana divortul, a legaliza concubinajul (am in vedere comunitatea de bunuri ale concubinilor) pe latura civila, nu intra intr-un grav conflict cu legea penala, care ar reincrimina adulterul? Si care ar fi, pana la urma, finalitatea acestei incriminari?! Cum am scris de incoerent, asa de incoerent vad un asemenea demers.
Nici nu cred intr-o renastere subita a lui homo religiosus, ci imai degraba consider o ipocrizie ofensatoare in aceste acte de pretinsa traire religioasa. Evident, las partea cuvenita de sinceritate acelora care chiar traiesc astfel, desi sunt prea putini ca sa poata fi luati ca exemplu si nici nu sunt printre "problemele lumesti". Apoi, sa nu uitam ca societatea este "Patul lui Procust", chiar in decadenta ei.
elena138 a scris:

Sigur ca e dezmat, dar a fi atat de la-ndemana divortul, a legaliza concubinajul (am in vedere comunitatea de bunuri ale concubinilor) pe latura civila, nu intra intr-un grav conflict cu legea penala, care ar reincrimina adulterul? Si care ar fi, pana la urma, finalitatea acestei incriminari?! Cum am scris de incoerent, asa de incoerent vad un asemenea demers.
Nici nu cred intr-o renastere subita a lui homo religiosus, ci imai degraba consider o ipocrizie ofensatoare in aceste acte de pretinsa traire religioasa. Evident, las partea cuvenita de sinceritate acelora care chiar traiesc astfel, desi sunt prea putini ca sa poata fi luati ca exemplu si nici nu sunt printre "problemele lumesti". Apoi, sa nu uitam ca societatea este "Patul lui Procust", chiar in decadenta ei.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Elena,,ai perfecta dreptate. Tot ce ne inconjoara a inceput de mult sa putrezeasca, si s-a nascut minciuna, ipocrizia, trufia, orgoliile prostesti etc..

Am sa zic o pilda; Cand s-au impartit "harurile"de catre Dumnezeu "neamurilor', la urma a fost un neam nui spun numele. Si reprezentantul a fost intrebat, cine este, printre altele Dumnezeu ii spune; Au ramas doua Haruri "FRUMUSETEA SI PROSTIA", ii spune in continuare, ca nu pot sa ti-le dau pe amandoua, doar numaim unul fa alegerea;;La care umilul reprezentnta al nemului respectiv ii spune;; Doamne da al doilea har ca primul ii trecator dar al doilea(prostia) este vesnica""Acum va spun dragi utilizatori sa nu va mirati ce se intampla in jurul nostru..:((
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adulterul bianca26 bianca26 adulterul este pedepsit prin codul penal? (vezi toată discuția)
Adulter CRISTIvarga CRISTIvarga a fost abrogat vechiul cod penal? (vezi toată discuția)
Partea vatamata poate fi citata ca martor de catre inculpat??? jupiter_kiron jupiter_kiron partea vatamata ce se constituie parte civila in proces cu suma de x mil, dintr-un proces penal, poate fi chemata de inculpat ca martor? inculpatul fiind ... (vezi toată discuția)